Győzelem után kiesés: Leclerc szerint alaposan ki kell vizsgálniuk a motorproblémát - F1VILÁG.HU

Győzelem után kiesés: Leclerc szerint alaposan ki kell vizsgálniuk a motorproblémát

HIRDETÉS
Kiábrándítóan alakult a vasárnapi Forma-1-es Kanadai Nagydíj Charles Leclerc és a Ferrari csapata számára, a monacói pilóta pedig azt mondja, mindenképpen meg kell vizsgálniuk, mi volt a probléma a motorjával, az ugyanis gondot okozhat számukra a folytatásban.
16 LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, action during the Formula 1 AWS Grand Prix du Canada 2024, 9th round of the 2024 Formula One World Championship from June 07 to 09, 2024 on the Circuit Gilles Villeneuve, in Montréal, Canada - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Leclerc a gyenge időmérő után csak a 11. helyről vágott neki a versenynek, ám már viszonylag hamar motorgondok jelentkeztek nála, ami miatt nem tudott jó tempót autózni. A verseny egy pontján aztán a Ferrari egy merész taktikával próbálkozott: az esős körülmények közepette behívta a bokszba versenyzőjét slick-gumikért, a stratégia azonban balul sült el, a csapat pedig végül a futam befejezése mellett döntött. Leclerc azt mondja, a motorprobléma miatt egyszerűen nem volt esélyük a jó eredményre.

„Hogy őszinte legyek, nincs mit mondanom azt leszámítva, hogy a motorprobléma miatt veszítettünk el mindent” — fogalmazott csalódottan Leclerc. „Egy ponton úgy döntöttünk, hogy megpróbálkozunk a slickekkel, noha tudtuk, hogy több esély van arra, hogy nem fog működni. De ki kellett próbálnunk valamit, mert a motorprobléma miatt amúgy sem szereztünk volna pontot. Igazából ennyi volt.”

„Utána egyszerűen csak nagyon nehéz volt elvégezni azt a rengeteg motorbeállítás-változtatást, amit a csapat kért tőlem, miközben másfél másodpercet veszítettem az egyenesben. Meg kell vizsgálnunk a motorproblémát, mert ez problémás lehet a szezon hátralévő részére nézve.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire aggasztó az a gyenge tempó, amit Kanadában mutatott a Ferrari ezen a hétvégén, a monacói így felelt: „Azt gondolom, nem kell túlreagálnunk a dolgot az autó tempójával kapcsolatban, mert vannak jó és vannak rossz hétvégék. Szombaton 3 századdal csúsztunk le a Q3-as szereplésről, határozottan nem éreztük jól magunkat az autóban, ezen dolgozni is kell, és meg kell értenünk, mi csúszott félre, ám azt nem mondanám, hogy a versenyen olyan rossz volt a tempónk.”

„Az első etapban a másfél másodperccel lassabb motorral nem voltunk olyan rosszak a kanyarokban, erősek voltunk. De egyszerűen a motor komoly problémákat okozott, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Szóval ahogy nem reagáltuk túl a dolgokat Monaco után, úgy most sem kell túlreagálnunk semmit. Ez most fáj, sok pontot veszített a csapat a kettős kieséssel, a motorra pedig mindenképpen vetnünk kell egy pillantást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!