Gyulay november elején tárgyal Ecclestone-nal

Noha egyelőre a szinte nyári időjárás miatt dübörög az élet a Hungaroringen és a mogyoródi pálya területén megtalálható Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban, természetesen már javában zajlik a 2013-as esztendő tervezése.


Noha egyelőre a szinte nyári időjárás miatt dübörög az élet a Hungaroringen és a mogyoródi pálya területén megtalálható Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban, természetesen már javában zajlik a 2013-as esztendő tervezése.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, minden esély megvan arra, hogy jövőre is legalább négy nagy nemzetközi sorozat futamának adjon otthont a Hungaroring, ugyanakkor komoly kampányokkal készülnek minél jobban előkészíteni a jubileumi 15. évet a tanpályán is. November első napjaiban pedig az Abu Dzabiban rendezendő F1-es nagydíj előtt Gerstl Péterrel közösen tárgyalóasztalhoz ül Bernie Ecclestone-nal.

– Tavaly kifejezetten sikeres évet zárt a Hungaroring Sport Zrt mind sportszakmailag, mind pedig anyagilag. Bebizonyosodott, az országnak igenis megéri F1-es futamot rendezni. Noha még három hónap hátra van 2012-ből, lehet már azt tudni, remélni, hogy az idei év sem lesz rosszabb?

Hirdetés
 

Gyulay Zsolt: – Az már korábban kiderült, hogy az idei Magyar Nagydíj minden szempontból sikeres volt, és az eddigi, azaz szeptember végéig tartó értékesítési adatokat tekintve van arra esély, hogy hatékonyságban és gazdasági eredményekben is felülmúljuk a tavalyi évet. De végleges adatokat illetve eredményt csak a gazdasági év lezárását követően tudok mondani.

– A siker egyik kulcsa mindig az, ha időben megtörténik a következő esztendő előkészítése. Hogy állnak 2013-mal kapcsolatban?

Gyulay Zsolt: – Természetesen ezt mi is tudjuk, így a következő esztendő előkészítése minden szempontból megkezdődött. Annyit elárulhatok, már telik a versenynaptár, egyre több a foglalás, így már most reménykedem abban, hogy a 2013-as év miatt sem kell majd szégyenkeznünk.

– Ha már a versenynaptárat említette. Milyen világversenyeket láthatnak a magyar szurkolók 2013-ban a Hungaroringen?

Gyulay Zsolt: – Jövőre július 28-án rendezzük meg 28. alkalommal a Magyar Nagydíjat, ami minden évben a legfontosabb esemény a Hungaroringen. Május 5-én harmadszor szoríthatunk Michelisz Norbiért a WTCC világbajnoki futamán, míg a World Series by Renault és az International Superstars Series szervezői is jelezték, ismét visszatérnének hozzánk.

– Milyen fejlesztéseket terveznek 2013-ra? Ha egyet kellene kiemelnie, melyiket mondaná?

Gyulay Zsolt: – A legfontosabb fejlesztés, amit tervezünk, hogy az 1986-ban épített könnyűszerkezetes Ambulanciát lebontjuk, és ősszel elkezdődik az új épület építése. Reményeink szerint az ősz végére már tető alá kerül, és a WTCC magyarországi vb-futamára teljesen elkészül.

– A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum jövőre lesz 15 éves. Különleges jubileumra készülnek?

Gyulay Zsolt: – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legmodernebb tanpályája már 15 éve áll a balesetmentes közlekedés szolgálatában. Még mindig rengeteg a baleset az utakon, melyekben valamennyi korosztály veszélyeztetett, ezért úgy döntöttünk, hogy jövőre is mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így folytatjuk az úgynevezett „Élet Úton program”-ot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól. A gyermekek mindig is fontosak voltak számunkra, és a közlekedési parkunkban tartott, a tanév keretein belüli gyakorlati oktatáson kívül ebben az évben már az MVM által támogatott kéthetes nyári tábort is szerveztünk, melynek fő irányvonala természetesen a biztonságos közlekedésre nevelés volt. Ezt szintén szeretnénk folytatni 2013-ban. Különböző korosztályokhoz és társadalmi rétegekhez is szólnak majd különböző kampányaink, és azt remélem, ezek a törekvéseink minél szélesebb körben célba is érnek.

– Legutóbb, immár harmadik alkalommal rendezték meg itt a gépjárművek flottamenedzsmentjének konferenciáját, melyen a hazai nagy-, és középvállalatok, az államigazgatás beszerzési vezetői, a lízing cégek, valamint az autóforgalmazók képviselői vettek részt.

Gyulay Zsolt: – Fontos számunkra, hogy ezek a szakemberek folyamatosan lássák, milyen lehetőségeket tudunk számukra nyújtani, tisztában lehessenek az itteni képzésekről. A helyszín mellett színes programokat is biztosítottunk a konferencia résztvevői számára, akik közül a legbátrabbakat megautóztatta a WTCC-ben is jeleskedő Wéber Gábor, valamint az off-road pályánkon tartandó 4×4 képzésekkel ismerkedhettek meg Katona Csaba vezetésével.

– Visszatérve a Formula 1-hez. Tervezi azt, hogy az idei szezonban akár hivatalosan, akár magánemberként ellátogat valamelyik nagydíjra?

Gyulay Zsolt: – Igen, a hátralévő hat verseny közül kettőnek a helyszínére elutazom, és mindkét esetben hivatalos útról lesz szó. November elején Abu Dzabiban Gerstl Péterrel együtt tárgyalni fogunk Bernie Ecclestone-nal. Hogy miről, az egyelőre nem publikus. Aztán november 18-án részt veszek Austinban az Amerikai Nagydíj pályaavató ünnepségén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!