Friss hírek

Ha a csapatvezetőn múlik, az Aston Martin évekre megtartja Vettelt

Már zajlanak az Aston Martin és Sebastian Vettel közös F1-es jövőjét illető megbeszélések, amelyekkel kapcsolatban Mike Krack csapatvezető úgy fogalmazott, szeretne hosszú távon megegyezni a pilótával.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a 2021-es idény elején csatlakozott az Aston Martin Forma-1-es istállójához, szerződése azonban az idei szezon végén lejár. Vettel többször kihangsúlyozta, hogy nem kívánja elsietni a folytatással kapcsolatos döntést, miközben a jövője kulcsszerepet játszhat az idei átigazolási időszak során. A 2023-as kilátásokról az Aston csapatfőnöke, Mike Krack úgy fogalmazott, a csapat továbbra is számít Vettel szolgálataira.

„Mindig is azt mondtuk, hogy ha folytatni szeretné, akkor hosszú távon számítunk rá. Tárgyalunk vele. Nagyon, nagyon jó kapcsolatot ápolunk, és nincs arról szó, hogy határidőket szabtunk volna meg egymásnak. Ha túl sokáig húzzuk, akkor nyilván egy idő után problémákba ütközünk, de ezzel tisztában van. Mindenesetre bizalmas beszélgetéseket folytatunk, ebből a szempontból minden rendben.”

Hirdetés
 

Vettel idei szezonja kétségkívül felfelé ível, ami pozitívan befolyásolhatja a jövőt illető terveit. A szezon első két futamát Covid-fertőzés miatt kénytelen volt kihagyni, ezt követően azonban Imolában megszerezte az idei első pontjait, Azerbajdzsánban pedig az idei legjobb eredményét érte el, amikor hatodik lett. Javuló eredményeiben közrejátszik az Aston Martin továbbfejlesztett autója, ami szélesebb beállítási tartományokkal is jól működik. Krack arra számít, hogy a jövő heti Brit Nagydíjra elkészülő újabb fejlesztések tovább támogatják Vettel idei előmenetelét.

„Mindig is azt hangsúlyoztuk, hogy javítani akarunk az autón, és úgy gondolom, Barcelona volt ebben az első lépés. Szeretném megmutatni neki, hogy képesek vagyunk tovább haladni ebbe az irányba.”

A fentiek alapján kétségtelen, hogy Krack ragaszkodik a négyszeres világbajnokhoz, abba azonban nem akart belebonyolódni, hogy a megérzései szerint Vettel hogyan fog dönteni.

Az érzésekről nem beszélünk, mert csalódást okozhatnak! Kielemezzük, amit itt [Kanadában] elértünk, keményen készülünk Silverstone-ra, aztán meglátjuk, hogy állunk” – hangsúlyozta ki gyakorlatias hozzáállását a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!