Friss hírek

Ha bajnok lesz, rajtszámot vált Verstappen

Rajtszámot vált 2022-re Max Verstappen, ha a idén megnyeri a világbajnoki címet a Forma-1-ben. A holland azt mondja, ki nem hagyná, hogy az 1-es rajtszámmal versenyezzen.

A Forma-1-ben 2014 óta használnak újra állandó rajtszámokat, az aktuális világbajnoknak azonban lehetősége van arra, hogy használja az 1-est, amennyiben úgy kívánja.

Az elmúlt években világbajnoki címeket nyerő Lewis Hamilton nem élt ezzel a lehetőséggel, 2017-ben pedig nem is lett volna senkinek lehetősége rá, hiszen a regnáló bajnok, Nico Rosberg visszavonult a Forma-1-es versenyzéstől.

Hirdetés
 

Utoljára 2014-ben láthattuk az 1-es rajtszámot F1-es futamon, akkor Sebastian Vettel Red Bullján tündökölt a bajnoknak járó szimbólum.

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen jelenleg a 33-as rajtszámot használja a királykategóriában, Brazíliában azonban elárulta, ha bajnok lesz, örömmel vált át az 1-esre.

„Abszolút. Hányszor van lehetősége az embernek arra, hogy az 1-es rajtszámmal versenyezzen?” – válaszolta Verstappen az ezzel kapcsolatos kérdésre, majd nevetve hozzátette: „És kereskedelmi szempontból is jó! Szóval okos dolog lenne!”

A címvédő Lewis Hamilton autójára egyébként 2018-ban, az Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén felkerült a világbajnoknak járó 1-es rajtszám, miután bebiztosította bajnoki elsőségét, ezt követően azonban nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!