Ha Bottas maradni akar, Hamilton szintjén kell teljesítenie - F1VILÁG.HU

Ha Bottas maradni akar, Hamilton szintjén kell teljesítenie

HIRDETÉS
Valtteri Bottasnak Lewis Hamilton szintjén kell teljesítenie 2019-ben, ha meg akarja tartani ülését a Mercedesnél – ezt Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója mondta a minap.
Fotó: Mercedes

Valtteri Bottasnak Lewis Hamilton szintjén kell teljesítenie 2019-ben, ha meg akarja tartani ülését a Mercedesnél – ezt Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója mondta a minap.

A finn versenyző kiábrándító idényt teljesített 2018-ban – bár a szezon jól indult, végül nem tudott versenyt nyerni, miközben csapattársa, Lewis Hamilton ötödik világbajnoki címét is megszerezte.

Mivel a Mercedesnél garantálják, hogy a Force Indiától a szezon végén kiebrudalt Esteban Oconnak 2020-ban helye lesz az F1-es mezőnyben, ha Bottas nem teljesít, a francia tehetség a világbajnok csapathoz kerülhet.

Wolff azt mondja, Bottas kétségkívül balszerencsés volt 2018-ban, ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a rutinos versenyzőnek jobban kell teljesítenie idén.

„Valtteri pontosan tudja, hogyan kell szerepelnie a következő szezonban” – mondta a Mercedes-főnök.

„Arra lesz szüksége, hogy elkerülje a balszerencse, és egy szinten teljesítsen Lewisszal. Ez az, ami kell a 2020-as évhez. Nagyon jól tudja ezt.”

Wolff azt mondja, nagyon jól tudják, hogy Bottasra nagy kihívás vár, hiszen Hamilton folyamatosan képes emelni a mércét.

„Lewis fejlődik, ez pedig azt jelenti, hogy Valtterinek is javulnia kell. Folyamatosan láttam tőle a fejlőést, de mégiscsak egy ötszörös világbajnok ellen kell mennie.”

„Olyan kezdésre lesz szüksége, ahol már rögtön Lewis, illetve az összes bajnokaspiráns szintjén van – erre lesz szüksége.”

Hirdetés

A Mercedes első embere szerint Bottas képes arra, hogy harcba szálljon Hamiltonnal.

„Az elmúlt hat évben nem láttunk még olyan jó Lewist, mint 2018-ban, és van oka annak, hogy ő egy ötszörös világbajnok. Legyőzni egy ötszörös bajnokot úgy, hogy az a legjobbját nyújtja, nagyon nehéz, és Valtteri tisztában van ezzel. De szerintem képes rá.”

„Szerintem győzhet – bizonyította tavaly is néhány alkalommal, csak épp balszerencséje volt, vagy olyan helyzetben, melyből nem nyerhetett.”

„Azt gondolom, hogyha úgy alakul, hogy tényleg a bajnoki címért harcolhat, akkor Valtteri meg tudja nyerni a bajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!