Friss hírek

Ha focimeccsre mehetnek nézők, a Forma-1-re miért nem?

Miközben az Országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nemrég visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, így mostantól megnyitnak a stadionok lelátói, a Forma-1-es Magyar Nagydíjat biztosan zárt kapuk mögött rendezik meg.

Az erről szóló döntés már múlt hónapban megszületett, a száguldó cirkusz mezőnye egy hónap múlva, július 17-19. között vendégszerepel majd a Hungaroringen.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója néhány hete egy sajtótájékoztatón azt mondta, kedvező megállapodást sikerült kialkudniuk a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, és a 2026-is szóló szerződést is sikerült 1 évvel, 2027-ig kiterjeszteni.

Hirdetés
 

Joggal merülhet fel a kérdés a szurkolókban, hogy ha futballmeccseken mostantól lehetnek nézők, a júliusi Magyar Nagydíjat miért üres lelátók előtt rendezik meg? A kérdésre Gyulay Zsolt a DIGI Sport televízió Reggeli Start című műsorában adott választ.

„Sokszor felmerül a kérdés, hogy ha a futballmeccseken lehetnek nézők, a Forma-1-es versenyen miért nem. Egyrészt a megállapodás így szól, a tárgyalások egy bizonyos pontján el kellett dönteni, hogy zárt kapus, vagy nem zárt kapus. Egy hónapja, vagy másfél hónapja, amikor ezt eldöntöttük, nem jöhetett szóba az, hogy nézőkkel rendezzünk futamot” – mondta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A másik dolog pedig, hogy az alku a pénzről zárt kapuról szólt. Ha már egy darab jegyet eladunk, akkor már nem olyan a jogdíj.”

„Mi úgy kezdjük el árulni a jegyeket, hogy lemegy a futam, és másnap online már áruljuk a következő évire. Nekünk elővételben több mint 5 millió euró értékben elfogytak a jegyek januárig. Ezeket nekünk vissza kell fizetni, és el is kezdtük már ezt a visszafizetést. És vissza is kérték az emberek a jegyárakat, tehát ez is egy óriási anyagi veszteség a cégnek.”

„És kit engednénk be, ha egy héttel a verseny előtt kitalálják, hogy mi lenne, ha nézőket engednénk be? Szóval ez egy nagyon bonyolult kérdés. De alapvetően az FIA, a FOM és a Liberty részéről fel sem merült, hogy az első futamok nézők előtt legyenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!