Ha focimeccsre mehetnek nézők, a Forma-1-re miért nem? - F1VILÁG.HU

Ha focimeccsre mehetnek nézők, a Forma-1-re miért nem?

HIRDETÉS
Miközben az Országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nemrég visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, így mostantól megnyitnak a stadionok lelátói, a Forma-1-es Magyar Nagydíjat biztosan zárt kapuk mögött rendezik meg.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 03: Fans celebrate as pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 pulls into parc ferme ahead of second placed qualifier Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 03, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2157QXQQD1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az erről szóló döntés már múlt hónapban megszületett, a száguldó cirkusz mezőnye egy hónap múlva, július 17-19. között vendégszerepel majd a Hungaroringen.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója néhány hete egy sajtótájékoztatón azt mondta, kedvező megállapodást sikerült kialkudniuk a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, és a 2026-is szóló szerződést is sikerült 1 évvel, 2027-ig kiterjeszteni.

Joggal merülhet fel a kérdés a szurkolókban, hogy ha futballmeccseken mostantól lehetnek nézők, a júliusi Magyar Nagydíjat miért üres lelátók előtt rendezik meg? A kérdésre Gyulay Zsolt a DIGI Sport televízió Reggeli Start című műsorában adott választ.

„Sokszor felmerül a kérdés, hogy ha a futballmeccseken lehetnek nézők, a Forma-1-es versenyen miért nem. Egyrészt a megállapodás így szól, a tárgyalások egy bizonyos pontján el kellett dönteni, hogy zárt kapus, vagy nem zárt kapus. Egy hónapja, vagy másfél hónapja, amikor ezt eldöntöttük, nem jöhetett szóba az, hogy nézőkkel rendezzünk futamot” – mondta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A másik dolog pedig, hogy az alku a pénzről zárt kapuról szólt. Ha már egy darab jegyet eladunk, akkor már nem olyan a jogdíj.”

„Mi úgy kezdjük el árulni a jegyeket, hogy lemegy a futam, és másnap online már áruljuk a következő évire. Nekünk elővételben több mint 5 millió euró értékben elfogytak a jegyek januárig. Ezeket nekünk vissza kell fizetni, és el is kezdtük már ezt a visszafizetést. És vissza is kérték az emberek a jegyárakat, tehát ez is egy óriási anyagi veszteség a cégnek.”

„És kit engednénk be, ha egy héttel a verseny előtt kitalálják, hogy mi lenne, ha nézőket engednénk be? Szóval ez egy nagyon bonyolult kérdés. De alapvetően az FIA, a FOM és a Liberty részéről fel sem merült, hogy az első futamok nézők előtt legyenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!