Friss hírek

Ha lecseng a járvány, a Red Bull ismét rászáll a Ferrarira és az FIA-ra

Nem mondott még le a Red Bull Forma-1-es csapata arról, hogy válaszokat kapjon a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Ferrari bizalmas megállapodásáról, jelenleg azonban fontosabb ügyekkel kell megbirkózniuk a koronavírus-járvány kapcsán.

Az FIA még az előszezoni tesztek után jelentette be, egy bizalmas megállapodást kötött a Ferrarival, miután alaposan átvizsgálta az olasz istálló tavaly használt V6-os erőforrását.

A rivális csapatok ezt követően levélben fordultak a szövetséghez, magyarázatot követelve, az FIA azonban mindezidáig csupán annyit árult el, egy „visszatartó erejű megállapodást” kötöttek a Ferrarival. A testület mindazonáltal azt elismerte, azt gyanította, a maranellóiak trükköznek motorjukkal, bizonyítékokkal azonban nem tudott előállni.

Bár kezdetben még a Mercedes is válaszokat követelt, úgy tudni, a német istálló azóta meghátrált. A Red Bull viszont nem hagyja annyiban a dolgot, és amint lecseng a koronavírus, ismét rászáll a szövetségre és a Ferrarira. Ezt Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke árulta el a BBC-nek.

„Ez az ügy jelenleg másodlagos az F1 mostani problémáihoz képest” – mondta a Red Bull csapatfőnöke. „Szeretnénk most minden mással megbirkózni, és utána majd ezzel is foglalkozunk, később ezt is kezelni fogjuk.”

„Előálltunk néhány kérdéssel az FIA felé. Minden, amit elmondanék, hogy egy bizalmas megállapodás egy ellenfél autójának technikai ügyével kapcsolatban nyilván olyasvalami, ami kérdéseket vet fel.”

„És biztos vagyok benne, hogy a megfelelő időben egyeztetni fogunk majd Jeannal, hogy megértsük, miért született ez a megállapodás, és mit is tartalmaz pontosan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!