Ha megtartják, zárt kapus lesz a Magyar Nagydíj

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt kijelentette, „eldöntött tényként kell kezelni”, ha lesz idén Forma-1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni.

A koronavírus-járvány miatt 10 versenyt halasztottak vagy töröltek, a legfrissebb tervek szerint pedig a 2020-as szezon július elején, Ausztriában rajtolhat majd.

Az idény zárt kapus európai versenyekkel kezdődik majd, Gyulay Zsolt pedig még két hete az F1Világ.hu-nak úgy nyilatkozott, egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy nézők előtt rendezhetik meg az idei versenyt.

Hirdetés
 

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója most az M1 csatornának nyilatkozva azt mondta, ha lesz idén verseny, arra biztosan nem mehetnek nézők.

„Naponta, kétnaponta egyeztetünk a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, de minden futam esetében az az alaphelyzet, hogy az adott ország kormányának döntéseihez kell alkalmazkodni, a versenyhétvégék lebonyolítása mindenhol attól függ, hogy ott milyen a járványhelyzet” – mondta Gyulay Zsolt.

Hozzátette, bízik abban, hogy Mogyoródon lehet majd F1-es futamot rendezni, “de hogy mikor és milyen körülmények között, az még teljesen bizonytalan”.

A magyar kormány csütörtökön jelentette be, augusztus 15-ig meghosszabbítja a tömegrendezvények tiltására vonatkozó határozatot. Gyulay szerint „eldöntött tényként kell kezelni”, hogy ha lesz is az idén Forma-1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni.

„A mai nap folyamán egyeztettem Palkovics László miniszter úrral, aki az autó- és motorsportért felelős kormánybiztos, és ő megerősítette, hogy a magyar kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Forma-1-es futam, de a rendezés protokollja kidolgozás alatt van.”

A Forma-1 mezőnye augusztus első hétvégéjén vendégszerepelne a Hungaroringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!