Ha megtartják, zárt kapus lesz a Magyar Nagydíj - F1VILÁG.HU

Ha megtartják, zárt kapus lesz a Magyar Nagydíj

HIRDETÉS
A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt kijelentette, „eldöntött tényként kell kezelni”, ha lesz idén Forma-1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni.
07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from august 1 to 4, Hungaroring, Budapest - Photo Xavi Bonilla / DPPI

A koronavírus-járvány miatt 10 versenyt halasztottak vagy töröltek, a legfrissebb tervek szerint pedig a 2020-as szezon július elején, Ausztriában rajtolhat majd.

Az idény zárt kapus európai versenyekkel kezdődik majd, Gyulay Zsolt pedig még két hete az F1Világ.hu-nak úgy nyilatkozott, egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy nézők előtt rendezhetik meg az idei versenyt.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója most az M1 csatornának nyilatkozva azt mondta, ha lesz idén verseny, arra biztosan nem mehetnek nézők.

„Naponta, kétnaponta egyeztetünk a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, de minden futam esetében az az alaphelyzet, hogy az adott ország kormányának döntéseihez kell alkalmazkodni, a versenyhétvégék lebonyolítása mindenhol attól függ, hogy ott milyen a járványhelyzet” – mondta Gyulay Zsolt.

Hozzátette, bízik abban, hogy Mogyoródon lehet majd F1-es futamot rendezni, “de hogy mikor és milyen körülmények között, az még teljesen bizonytalan”.

A magyar kormány csütörtökön jelentette be, augusztus 15-ig meghosszabbítja a tömegrendezvények tiltására vonatkozó határozatot. Gyulay szerint „eldöntött tényként kell kezelni”, hogy ha lesz is az idén Forma-1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni.

„A mai nap folyamán egyeztettem Palkovics László miniszter úrral, aki az autó- és motorsportért felelős kormánybiztos, és ő megerősítette, hogy a magyar kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Forma-1-es futam, de a rendezés protokollja kidolgozás alatt van.”

A Forma-1 mezőnye augusztus első hétvégéjén vendégszerepelne a Hungaroringen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!