Friss hírek

Ha nem javul a teljesítmény, dobhatja a 2020-as évet a Ferrari

Ha túlságosan nagy lesz a lemaradása a riválisokhoz képest a szezon első felében, akkor a Ferrari Forma-1-es csapata hamar átcsoportosítja erőforrásait a 2021-es idényre – minderről Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke beszélt.

A Ferrarinál állítják, lemaradásban vannak ellenfeleikkel, a Mercedesszel és a Red Bull-lal szemben, és úgy a motorteljesítményen, mint az aerodinamikán keményen kell még dolgozniuk, a téli teszteken ugyanis nem voltak elég gyorsak.

Mattia Binotto csapatfőnöök azt mondja, mindent megtesznek, hogy felzárkózzanak, ám ha az első néhány verseny után nem változik a helyzet, jó eséllyel dobják a 2020-as szezont.

Hirdetés
 

„Hogy a 2020-as felzárkózás milyen hatással lesz a 2021-es projektre? Ez jó kérdés! Azt gondolom, ki kell találnunk egy kompromisszumot. Még nagyon korán van, és az egész idényt nyilván nem lehet eldobni. A szezon elején tehát természetesen megnyomjuk a 2020-as fejlesztéseket, amennyire csak lehet, hiszen ideje megismernünk az autót, és annak gyengeségeit. És remélhetőleg mihamarabb orvosolni tudjuk a dolgokat.”

„De ha pár verseny után azt látom, hogy még mindig túl nagy a hátrány, akkor talán fontolás tárgyává kell tennünk a dolgot. De még túl korán van ehhez. Vannak dolgok, amiket meg tudunk oldani az autón – remélhetőleg nagyon hamar. Jelenleg tartjuk magunkat a tervekhez, amiket előirányoztunk 2020-ra és 2021-re.”

Fotó: Pirelli

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff azt mondja, nagyon óvatosnak kell lenniük, hogy nehogy túl későn váltsanak át a 2021-es fejlesztésekre.

„Masszív szabályváltozások jönnek 2021-re, így a rendelkezésre álló forrásokkal való egyensúlyozás kulcskérdés” – fogalmazott.

„A tanulási és fejlesztési görbe nyilván sokkal meredekebb kezdetben. Ha tehát elrontjuk, hónapokkal lemaradhatunk, és fél másodperces hátrányba kerülhetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!