Ha nem kap versenyképes motort, Verstappen leléphet a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Ha nem kap versenyképes motort, Verstappen leléphet a Red Bulltól

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, pontosan tisztában vannak azzal, hogy versenyképes motort kell biztosítaniuk versenyzőjüknek, Max Verstappennek, ha meg akarják tartani a holland pilótát hosszú távon.
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 11, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel vágtak neki a 2020-as idénynek, hamar világossá vált azonban, hogy a Mercedest idén nehéz lesz megszorongatni.

Bár Silverstone-ban Verstappen nyert egy futamot, az elmúlt két, olaszországi versenyen motorhibák hátráltatták. A 22 esztendős versenyző azt mondja, jól tudja, hogy az idei bajnoki címről már lemondhat, és jövőre is nehéz lesz legyőzni a Mercedest.

„Jövőre remélhetőleg közelebb leszünk a Mercedeshez” – mondta a fiatal holland a Ziggo Sport televíziós csatornának. „Nem hiszem, hogy képesek leszünk győzni, a koronavírus miatt nem sokat változtathatunk az autón, szóval bízom benne, hogy a 2022-es szabályok egy új kezdetet jelentenek majd.”

„De ha ennyire le leszünk maradva, ez nem fog megtörténni. Még mindig győzni akarunk minden hétvégén, de ennek a bajnokságnak már vége.”

Verstappen kifejtette, „elfogadhatatlanok” azok a műszaki hibák, amik az elmúlt két versenyen hátráltatták őt.

Mindeközben a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a Sport 1 televíziós csatornának azt mondta, bíznak abban, hogy sikerül javulniuk nekik, illetve motorpartnerüknek is – ez ugyanis kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy megtartsák Verstappent.

„A Honda fejlődött, de a Mercedes még mindig a legjobb az akkumulátorok területén” – magyarázta a szakember.

„Szóval fejlődnünk kell. A Honda leváltott néhány mérnököt, szóval lehet, hogy ezért vannak váratlan nehézségek.”

A Honda egyébként 2021 végéig kötelezte el magát a Forma-1 mellett, Marko pedig azt mondja, hamarosan dönteni kell arról a japánoknak, hogy maradnak-e a továbbiakban is.

Hirdetés

„A döntés döntést október elején meg kell hozni” – mondta Marko.

Ha a Honda esetleg távozna a Forma-1-ből, azzal a hírek szerint egy kilépési záradék is életbe lépne Max Verstappen szerződésében, a Red Bull ugyanis gyári erőforrást garantált a holland pilótának. A hollanddal korábban 2023 végéig állapodott meg a Red Bull, Marko azonban azt mondja, pontosan tudják, hogy versenyképes motort kell adniuk Verstappennek.

„Ami azt illeti, Maxnak fix szerződése van 2021-re. De pontosan tudjuk, hogy egy versenyképes motort kell adnunk neki” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!