Haas: Az F1 gondoskodni fog arról, hogy mindenki eljusson Melbourne-be

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 27: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Haas F1 Team
A Haas csapatát irányító Günther Steiner biztos benne, a Forma-1 vezetősége gondoskodni fog arról, hogy valamennyi csapat eljusson Ausztráliába, és rajthoz álljon a szezon első versenyén.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik, a Kínai Nagydíj elhalasztásáról pedig már hetekkel ezelőtt döntött a száguldó cirkusz vezetősége.

Most a szezon első versenyeivel kapcsolatban vannak aggályok – Vietnám például hétfőn megvonta az olasz állampolgárok vízummentességét, ami megnehezítheti egyes csapatok szereplését Hanoiban.

De Melbourne-be sem egyszerű a kijutás, a Forma-1 csapatainak komoly logisztikai kihívást jelent az utazások megszervezése.

„Az FOWC (Formula One World Championship Ltd) gondoskodni fog rólunk” – mondta magabiztosan Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke, amikor arról kérdezték, vannak-e félelmeik azzal kapcsolatban, hogy nem jutnak el Melbourne-be.

„A promóter az FOWC, és dolgoznak az ügyön – meg fogják nekünk mondani, ha mehetünk, és ha ki tudunk jutni.”

A Forma-2 és a Forma-3 mezőnye múlt héten Bahreinben vendégszerepelt, és bár voltak fennakadások, a bejutással senkinek nem volt problémája.

„Úgy tudom, Bahreinbe mindenki eljutott. Voltak, akiknek kicsit tovább tartott, mert ellenőrizték őket, de mindenki ott volt.”

„És szerintem meg fognak bizonyosodni arról, hogy Ausztráliába mindannyian eljussunk, és mindannyian ki is jussunk. Bejutni egy dolog, kijutni pedig egy másik – persze vannak rosszabb helyek, ahol ott lehet ragadni, de nekünk dolgunk van, és tovább kell állnunk.”

„De amennyire én tudom, a FOM és az FIA is keményen dolgozik azon, hogy minden szervezett módon menjen meglepetések nélkül. Mindenkinek Dubajon keresztül kell mennie Hong-Kong vagy Szingapúr helyett, szóval rendben vagyunk.”

„Nem tudom, hogy más csapatok hogyan repülnek, de a FOM és az FIA ki fogják ezt találni nekünk, hiszen kapcsolatban állnak a helyi hatóságokkal, és meg tudják hozni ezeket a döntéseket.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!