Haas: Bizonyítottuk már, hogy tudunk jó F1-es autót építeni! - F1VILÁG.HU

Haas: Bizonyítottuk már, hogy tudunk jó F1-es autót építeni!

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner nagyon bízik abban, az előttünk álló idényben képesek lesznek jó eredményekért harcolni a versenyeken. Az amerikai istálló pénteken mutatta be új autóját.
Haas VF-22

A Haas VF-22-es kódjelű autója természetesen változik még a február 23-tól esedékes első előszezoni tesztig, Steiner azonban a bemutató napján elárulta, a téli gyakorlások, illetve a bahreini idénynyitó között már nem sok újítás kerül fel az új versenygépre.

„Hogy mennyire lesz más Barcelonában, az két hét múlva kiderül! Egy kicsit nyilván másképp néz majd ki. Nem mondjuk azt, hogy pontosan ugyanilyen lesz” – mondta Steiner.

„Fejlesztési fázisban van, de a teszt és az első verseny közötti időszakra sok változást nem tervezünk jelenleg. Mondtam már néhányszor, hogy nem tudom megítélni, hogyan fog majd teljesíteni az autónk, hiszen nem láttam még a többiek autóit. De azt tudom, hogy voltak jó autóink, például 2018-ban. És 2016-ban, illetve 2017-ben is új csapatként elég jó autókkal rukkoltunk elő. Szóval látom a hasonlóságot azokhoz az időkhöz képest. Ez az egyetlen dolog, ami alapján meg tudom ítélni, hogy mit is várok az autótól.”

A Haas csapata tavaly pont nélkül zárta a bajnokságot, hiszen szinte semennyire sem fejlesztette aktuális autóját, hogy a 2022-es modellre fókuszálhasson. A csapatfőnök azt reméli, ennek meg lesz az eredménye idén.

„Én mindig azt mondom, hogy óvatosan optimista vagyok, mert látom azt, hogy Simone [Resta – technikai igazgató] és a csapata hogyan dolgozott az autón a tavalyi évben, hogy milyen keményen dolgoztak. És láttam a szélcsatornás eredményeket is, azt, hogy hogyan fejlődtek folyamatosan. Ez az egyetlen dolog, amiben összehasonlításokat tudok végezni, és ettől vagyok visszafogottan optimista.”

„Hogy a középmezőnyben leszünk-e, azt nyilván nem tudom… Szerintem igen, de nem tudom, mit csinálnak a többiek. Szóval egy kicsit még várnunk kell.”

„Elégedett vagyok azzal, ami tavaly történt, mert volt két kemény évünk. De optimizmussal tölt el az, amit a csapat csinált 2021-ben a tervezőirodában és az aerodinamikai részlegen.”

Az új versenyautó fejlesztését felügyelő Simone Resta kifejtette, az új technikai szabályok természetesen nagy kihívások elé állították a csapatot.

„Amennyire én emlékszem, ez az egyik legkomolyabb változás a Forma-1-ben technikai szempontból” – mondta a szakember. „És a Haas csapata számára is nagy kihívás volt ez, tényleg újraépítettük a technikai struktúrát. Nem mondom azt, hogy a nulláról, de nagy változások történtek.”

Hirdetés

„A szabályok fejlődtek 2020-ban, szóval bizonyos szempontból 2021 eleje egy új kezdet volt mindenki számára. Az, hogy megpróbáltuk nem fejleszteni a tavalyi autót, több időt adott számunkra, és több lehetőséget arra, hogy a 2022-es autóra koncentráljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!