Haas: Danica Patrick szerződtetése sincs kizárva

A Forma-1 mezőnyéhez 2016-ban csatlakozó Haas továbbra sem zárta ki annak lehetőségét, hogy a következő idényre leigazolja Danica Patricket.


A Forma-1 mezőnyéhez 2016-ban csatlakozó Haas továbbra sem zárta ki annak lehetőségét, hogy a következő idényre leigazolja Danica Patricket.

Az amerikai istálló már csupán 10 hónapra van F1-es debütálásától, Günther Steiner csapatfőnök pedig nemrég úgy nyilatkozott, szeptemberre szeretnének döntést hozni arról, kik vezetik az istálló autóit jövőre.

Gene Haas, az istálló tulajdonosa az AUTOSPORT-nak azt mondta, ha Danica Patrick alkalmazásával egy komoly támogató is érkezne a csapathoz, akár még a 33 esztendős hölgynek is lehetőséget biztosítanának.

Patrick jelenleg a Haas csapatával versenyez a NASCAR-ban, az istálló azonban a szezon végén elveszíti fő partnere, a GoDaddy támogatását.

„Ha a megfelelő szponzor is érkezik, akkor bármi lehetséges” – mondta az amerikai.

„Danica Patrick rendkívül piacképes, és nagyon szerencsések vagyunk, hogy a GoDaddy elegendő időt ad nekünk ahhoz, hogy támogatót találjunk, ami neki is fekszik, hiszen vele bármit el tudunk adni. Ugyanolyan nagy figyelmet kap a versenypályán, mint bármely más versenyző, szóval nagyon értékes egyéniség.”

A 62 esztendős Haas mindazonáltal elismerte, egyelőre még korai arról beszélni, hogy Patricket a Forma-1-be hozzák.

„Nyár közepéig várnunk kell, hogy lássuk, kik elérhetőek. A Forma-1-es autók eléggé egyedülállóak, kell valaki, akinek van már tapasztalata ilyen jellegű versenygépekkel. De nem akarunk semmire sem nemet mondani rögtön, noha kétségtelen, hogy Danicának NASCAR-os szereplése után nagyon nehéz volna részt venni a Forma-1-ben.”

„Nyilvánvalóan szép lenne amerikai versenyzőt ültetni egy amerikai F1-es csapatba, de nagyon együtt kell állniuk a csillagoknak, hogy ez megtörténjen.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!