Haas: Ha jó munkát végzünk, ütőképes tud lenni az autónk - F1VILÁG.HU

Haas: Ha jó munkát végzünk, ütőképes tud lenni az autónk

HIRDETÉS
Szeretne jó eredményt elérni a nyári szünet előtt, Magyarországon a Haas Forma-1-es csapata, mely egy jelentős fejlesztési csomagot is pályára visz majd a hétvégi Magyar Nagydíjon – igaz, csak egy autóval.
CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JULY 22: Kevin Magnussen, Haas VF-22, leads Max Verstappen, Red Bull Racing RB18 during the French GP at Circuit Paul Ricard on Friday July 22, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Az amerikai istálló jelenleg a 7. helyet foglalja el az összetett pontversenyben, és bár volt potenciál autóiban, a múlt hétvégi Francia Nagydíjon sem Kevin Magnussen, sem Mick Schumacher számára nem jött össze a pontszerzés. A versenyzők dolgát nagyban megnehezítette, hogy a mezőny végéről kellett rajtolniuk, Günther Steiner csapatfőnök azonban örül a pozitívumoknak, különösen annak, hogy jó beállítások mellett autóik igenis versenyképesek.

„Tudjuk, mire képes az autó, ha jó munkát végzünk, és szerintem Franciaországban jó munkát végeztünk” – mondta a szakember. „Kevinnek büntetése volt a motorcsere miatt, szóval hátulról rajtolt, de megmutatta az időmérőn, mire képest, Mick pedig szintúgy, de sajnos egy kicsit kiszélesítette a pályát, szóval ő is hátulról indult, az első körben viszont sok pozíciót nyertünk.”

„Úgy gondolom, kiváló stratégiánk volt – utólag visszatekintve is –, és tudtuk, hogy így lesz a legjobb esélyünk a pontszerzésre, de sajnos a biztonsági autó a lehető legrosszabbkor jött mindkét autónknak, szóval onnantól kezdve elindultunk a lejtőn. Amit viszont tudunk, hogy ha mindkét autónk megfelelően van beállítva, képesek vagyunk a középmezőny elején versenyezni.”

A hétvégi Magyar Nagydíjon csak Kevin Magnussen próbálhatja ki a Haas új fejlesztéseit, melytől a csapat azt várja, hogy sikerül előrelépni a teljesítmény tekintetében.

„Mint azt sokan tudják, egy kicsit tovább vártunk azzal, hogy pályára vigyük az új fejlesztéseket, mert azt gondolom, még mindig jó a tempónk” – mondta Steiner. „Amit most szeretnénk, hogy növeljük a teljesítményt. Hogy pontosan mire leszünk képesek, arról nem akarok beszélni, mert nem szeretném elkiabálni, de tudjuk, hogy nagyjából mi érhető el a fejlesztésekkel. Meglátjuk, hogy mit tudunk kihozni a csomagból.”

„Végül nem tudjuk mindkét autóval pályára vinni ezeket az újításokat, és mivel Kevin áll előkelőbb helyen a bajnokságban, ő próbálhatja ki a csomagot. Sajnos volt pár csúszás a fejlesztési szakaszban, így a Francia Nagydíjról el kellett halasztanunk a bevetést Magyarországra. És mivel tartalékalkatrészekkel sem álltunk túl jól a szezon elején, egészen a hetedik vagy nyolcadik versenyig, a gyártásban is lemaradtunk egy kicsit, ezért nincs elég alkatrész két autóhoz. Még egy autóhoz is küszködünk a tartalékokkal, de remélhetőleg Magyarországra meg tudjuk ezt oldani.”

A Magyar Nagydíj után a Haas csapata is elvonul jól megérdemelt nyári szünetére, Steiner pedig abban bízik, sikerül egy jó eredménnyel lezárni az idény első felét.

„Azt gondolom, a fénypont eddig az idény kezdete volt. Szereztünk egy 6. helyet Bahreinben, aztán jó néhány versenyen nem jött össze a pontszerzés, de Silverstone-ban és Ausztriában erős teljesítményt nyújtottunk. Remélhetőleg képesek leszünk ugyanígy szerepelni a nyári szünet után, de most még itt van Magyarország, és reméljük, hogy itt is elérhetünk valamit.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!