Haas: Idén jobb lesz a Ferrari motorja! - F1VILÁG.HU

Haas: Idén jobb lesz a Ferrari motorja!

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner szerint motorpartnerük, a Ferrari komoly előrelépéseket tett V6-os erőforrásával az idei szezonban.

A Scuderia ma rántja le a leplet 2021-es versenyautójáról, melyben idén egy teljesen áttervezett erőforrás dübörög majd. Ezt a motort használják majd a Ferrari partnercsapatai, az Alfa Romeo és a Haas is.

Utóbbi istálló csapatfőnöke, Günther Steiner azt mondja, bizakodóan várja a szezont, a Ferrari ugyanis sokat javított motorján – azt azonban a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt még nem sikerült integrálni a Haas autójába, erre az eheti teszt előtt, Bahreinben kerül sor.

 

„A Ferrari remek előrelépést tett. Adatokat még nem láttam, ezekről pontosabb képet Bahreinben kapunk majd – de a feltételezés az, hogy remek előrelépést tettek idén, és remélhetőleg ez az eredményekben is megmutatkozik majd” – mondta Steiner.

A Haas csapata két új versenyzővel, Mick Schumacherrel és Nikita Mazepinnel vág neki az F1-es világbajnokság küzdelmeinek, a csapatfőnök pedig igencsak elismerően beszélt a fiatalokról.

„Mostanáig minden nagyon pozitívan alakult, amit jó hallani. Persze van még tennivalónk. A csapat kedveli a két fiatal srácot, gyorsan alkalmazkodtak, és nagyon lelkesek. És nyilvánvalóan a pilóták is szeretik a csapatot. Láthatják, hogy családias itt a légkör, mivel elég kicsik vagyunk. Semmi negatívumot nem hallottam még.”

„Az én egyik feladatom az lesz, hogy megtartsam ezt a pozitivitást a következő évekre.”

A Haas csapata múlt héten már bemutatta 2021-es autójának fényezését, a VF-21-es modellről pedig a bahreini bokszutcában rántják majd le a leplet a versenyzők pénteken.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Haas: Idén jobb lesz a Ferrari motorja!
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!