Friss hírek

Haas: Látjuk, mennyien támadják Mazepint

A Haas vezetősége tisztában van vele, hogy milyen sok támadás éri újonc F1-es versenyzőjüket, Nikita Mazepint, és csak remélni tudják, hogy tanult a tetteiből és a kritikák is a javára válhatnak a későbbiekben.

A Haas az idei évben új versenyzőpárossal, Mick Schumacherrel és Nikita Mazepinnel vág majd neki a szezonnak: utóbbi pilótájukat azonban év végi botránya miatt számos kritika éri. 

A héten Mazepin ellátogatott a csapat gyárába, és amikor az istálló erről közzétette a fotókat, valamint a videót, a rajongók megrohamozták a posztot: kemény szavakkal bírálták a versenyzőt, sokan a leváltását követelték

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, természetesen tisztában vannak vele, hogy mi történt a közösségi oldalon – továbbra sem fogják megvédeni versenyzőjüket, hiszen elhatárolódnak attól, amit tett, így csupán bíznak benne, hogy tanul a támadásokból és a kritikákból. 

„Jót tett számunkra, hogy Nikita ellátogatott a gyárba, és ez azt is jelenti, hogy közelebb kerültünk a szezonkezdethez” – nyilatkozta Steiner a Racer című lapnak. „Nagyon sok dologról beszélgetünk vele továbbra is, beleértve azt is, ami a tavalyi év végén történt.”

„Azonnal felelősséget vállalt a tetteiért, elnézést kért, tanult belőle, kétségtelenül megfizette az árát, és ezt a Forma-1-es karrierje során történő előrehaladásban is hasznosíthatja majd.”

„A közösségi oldalon erős reakciókat kapott, természetesen tisztában vagyunk ezzel a csapatunk posztján keresztül. Tiszteletben tartjuk az embereket, akik hangot adtak a véleményüknek, mindegy, azok mennyire erősek. Csapatként úgy érezzük, a legjobb környezetet adtuk meg Nikita számára ahhoz, hogy tanuljon ebből, és most, hogy Bahrein már mindjárt itt van, ahhoz is, hogy az előttünk álló szezonra koncentrálhasson.”

A csapat tulajdonosa, Gene Haas is hasonlóan gondolkodik kollégájához, és elmondta, bízik benne, hogy a csapat és a rajongók reakciója megtanítja Mazepint arra, hogy hasonló eset nem történhet a jövőben.

„Azt hiszem, Günther mondta neki, hogy idióta volt, és nem lehet ilyet csinálni, és hogy ez teljesen elfogadhatatlan” – mondta Steiner. „Szerintem minden oldalról sok kritika érte – 21 éves, egy fiatalember, aki számára biztosan nehéz volt a kritikaáradat, ezért remélem, ez jó tanulság volt számára.”

„Meglátjuk, hogy hogy mennek a dolgok. A közösségi médiában nagyon erős volt a reakció, amit látva azt akarhatnánk, hogy kimentsük őt az alól, amit tett, de nem ez lenne a helyes irány.”

Nem csak a rajongók vannak rossz véleménnyel a fiatal pilótáról: Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke is kemény szavakkal illette Mazepint, szerinte „egy tehénből sem lehet tigrist faragni”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!