Haas: Maximum ez lehet cél Schumacherék számára - F1VILÁG.HU

Haas: Maximum ez lehet cél Schumacherék számára

HIRDETÉS
Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elárulta, mi a terve az idei évben a versenyzőkkel, Mick Schumacherrel és Nikita Mazepinnel, valamint azt is, milyen eredményekre lehetnek képesek a 2021-es F1-es szezon során.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 28: Mick Schumacher, Haas VF-21 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday March 28, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A Haas csapata az idei évben még a következő nagydíjra, Imolába visz néhány fejlesztést – azokat, amelyek nem készültek el a szezonnyitóra, azonban a szezon további részében nem terveznek újításokat az autón. 

A csapat korábban elárulta, teljes mértékben a 2022-es szezonra koncentrálnak, így Mick Schumachernek és Nikita Mazepinnek a jelenlegi versenygéppel kell beérnie egész szezonban. 

Ez nem jelent sok pozitívumot az újonc pilóták számára, ugyanis a Bahreini Nagydíjon Schumacher az utolsó helyen végzett – míg csapattársa már az első körben kiesett. 

A csapatfőnök, Günther Steiner elmondta, sokkal jobb eredményekre nem lesznek képesek idén, ami reális cél lehet számukra, az az, hogy a Williamsszel versenyezzenek. 

„Azt mondanám, hogy ha a Williamsszel fel tudjuk venni a harcot, akkor ennyi, amit tehetünk. Ezt reálisnak tartom” – mondta Steiner. 

„Nem teszünk erőfeszítéseket annak érdekében, hogy ennél többet csináljunk.”

A csapatfőnök hozzátette, a versenyzőket is a következő szezonra készítik fel, akárcsak az autót: idén cél, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek a fiatalok. 

„Úgy gondolom, hogy úgy hozhatjuk ki a legtöbbet az autóból, ha a versenyzőinket felkészítjük, vagy jobban felkészítjük, tapasztalttá tesszük őket” – mondta. „Ezt szeretnénk csinálni, hogy készen álljanak majd, ha jobb lesz az autónk. Ez a tervünk az idei évre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!