Friss hírek

Haas: Nem lenne etikus szakítanunk a Ferrarival

MUGELLO CIRCUIT, ITALY - SEPTEMBER 11: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, on the pit wall during the Tuscany GP at Mugello Circuit on Friday September 11, 2020, Italy.
A Haas F1-es csapata nem tervezi, hogy elhagyja a Ferrarit, akkor sem, ha a motorbeszállítójuk éppen mélypontra került – Günther Steiner, az istálló csapatfőnöke szerint ez nem lenne etikus részükről.

A Haas 2016 óta dolgozik együtt a Ferrarival: amellett, hogy a motort is az olaszoktól kapják, számos elemet tőlük vásárolnak. A Ferrari válsága éppen ezért őket is rosszul érinti, azonban a csapat egyelőre nem gondolkodik azon, hogy beszállítót váltanának. 

A két fél szerződése év végén jár le, így a Haas megtehetné, hogy új beszállító után néz – azonban a csapatfőnök, Günther Steiner elmondta, nem lenne korrekt részükről, ha ebben a nehéz időszakban rögtön elhagynák a Ferrarit. 

Én a lojalitásban hiszek, ahogy Gene [Haas, a csapattulajdonos] is. A Ferrari hozzájárult ahhoz, hogy idáig eljussunk, és ebben jó munkát végeztek. Most egy kicsit nehéz helyzetben vannak, ahogy mindenki tudja, de úgy gondolom, ez egy rövid távú nehézség, és kimásznak belőle.

„A Ferrari mindig visszatér. Szóval ha meghátrálnánk az első adandó alkalommal, amikor akadály előtt állunk, úgy gondolom, nem lenne etikus, mert nélkülük nem lennénk itt” – folytatta a szakember. 

„Nyilvánvalóan meg kell néznünk más lehetőségeket is, de nagyon nehéz lenne számunkra a váltás, mert az infrastruktúránk egy része Olaszországban van. Szóval mindent át kellene költöztetnünk Angliába, és ez nem lenne ingyenes.”

Steiner elmondta, jelen pillanatban nem folytatnak megbeszéléseket más gyártóval. 

„Jelen pillanatban az a legjobb megoldás számunkra, ha keményen dolgozunk a Ferrarival a jövőn, ettől nem akarunk eltérni. De ha jönne egy gyártó, és beszélni akarna velünk egy ingyenes erőforrásról, akkor szívesen meghallgatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!