Haas: Nem szabad nyomást helyeznünk Schumacherre a pontszerzés után - F1VILÁG.HU

Haas: Nem szabad nyomást helyeznünk Schumacherre a pontszerzés után

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner szerint fontos, hogy Mick Schumacherre ne nehezedjen túl nagy nyomás most, hogy Silverstone-ban megszerezte első királykategóriás pontjait.
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 02: Mick Schumacher, Haas VF-22 during the British GP at Silverstone Circuit on Saturday July 02, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A német tehetség remek versenyt produkált a Brit Nagydíjon: a 19. helyről rajtolva a 8. pozícióban ért célba, a futam utolsó köreiben ráadásul komoly nyomás alá tudta helyezni a sérült autójával bajlódó Max Verstappent.

Schumacher teljesítményével természetesen csapata, a Haas is igazán elégedett – főleg azok után, hogy az évad első harmada nem alakult túl jól a második F1-es szezonját teljesítő pilóta számára. Az istálló csapatfőnöke, Günther Steiner szerint Schumacher önbizalmát növeli a hétvégi eredmény, fontos azonban, hogy továbbra is két lábbal a földön járjanak, a németre pedig ne kerüljön túl nagy nyomás a folytatásban.

„Szerintem lendületet fog adni neki ez a pontszerzés, lendületet ad az önbizalmának” – mondta a Motorsport.com című internetes portálnak a szakember. „Egy akadály leküzdve. Viszont oda kell figyelnünk arra, hogy most ne jöjjön nyomás, és arra is, hogy ha nem sikerült pontokat szereznie, kritikákat fog kapni.”

„Vannak, akik nem értik ezt, nem lehet mindig úgy, ahogy külső szemlélőként gondolod. Ők is emberek, és van még 19 másik versenyző, akik nagyszerű pilóták, illetve 9 másik csapat, akik kiváló autókkal rendelkeznek. Ez egy sport. Nem az kell, hogy legyen az elvárás, hogy minden versenyen pontokat fog szerezni, ha pedig nem jön össze, újra kritizálják. Ez az eredmény most piedesztálra emeli őt, de aztán újra a mélybe lökheti, pedig ezt nem szabadna.”

Steiner elárulta, a vasárnapi versenyen egyszer sem szóltak Schumachernek, hogy vegye lazára a küzdelmet, még akkor sem, amikor a világbajnoki címvédő Verstappennel harcolt.

„Nem, nem mondtunk neki semmit, tudják, mit kell tenniük. Ha harcolnak, és elkezdesz beszélni hozzájuk, azzal jobban összezavarod őket, mint bármi mással. Én bízom a srácaimban. Tudom, hogy akarta ezeket a pontokat, és szállította is őket. Szerintem szépen kontroll alatt tartott mindent.”

A Haas ráadásul Silverstone-ban idén először mindkét autójával pontot tudott szerezni, ami természetesen nagy öröm az istálló minden tagja számára. Steiner pedig azt mondja, hinniük kell abban, hogy minden egyes hétvégén képesek a jó eredmény elérésére.

„Ez lendületet ad a srácoknak. Folyton mondom nekik, meg tudjátok csinálni. Jelenleg nem jön könnyen, türelmesnek kell lennünk, ami néha nehéz, ha mindenki azt gondolja, nem végzel jó munkát. De végül sikerült két autóval is pontszerző helyen zárnunk. Ez nagyon jó a csapatnak, és továbbra is azt fogom mondani, hogy képesek vagyunk arra, hogy pontokat gyűjtsünk minden versenyen. Ráadásul legutóbb nem is volt jó hétvégénk, mivel az időmérő nem sikerült túl fényesen.”

„Viszont kaptunk egy kis lendületet a piros zászlóval, és nyertünk néhány pozíciót. Akkor még nem kerültünk a pontszerzők közé, azt hiszem, a 14. és 16. helyekről kezdtünk, ami nem túl rózsás. De a legtöbbet hoztuk ki belőle, és mindkét autónkkal pontokat gyűjtöttünk, ami nagyon jó. Annyi balszerencse ért már minket, igazán kijárt némi szerencse is!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!