Haas: Nem tudjuk, Schumachernek miért megy jobban - F1VILÁG.HU

Haas: Nem tudjuk, Schumachernek miért megy jobban

HIRDETÉS
Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elismerte, hogy Mick Schumacher jelenleg erősebb teljesítményt nyújt csapattársánál a versenypályán, azonban felhívta a figyelmet arra, hogy ez nem biztos, hogy a teljes szezon során így lesz.
ALGARVE INTERNATIONAL CIRCUIT, PORTUGAL - MAY 01: Mick Schumacher, Haas F1 Uralkali during the Portuguese GP at Algarve International Circuit on Saturday May 01, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Schumacher eddig minden időmérőn és minden versenyen csapattársa, Nikita Mazepin előtt tudott végezni, ráadásul a Portugál Nagydíjon a Williamset is maga mögé utasította. Habár a Haas idei versenygépétől maga a csapat sem vár csodát fejlesztések hiányában, Steiner elmondta, eddig Schumacher remekül helytállt. 

„Jobban meg kell értenünk, hogy Micknek hogyan sikerül többet kihoznia az autóból, mint Nikitának” – mondta Steiner. „Itt a beállítások finomhangolásáról van szó. Most Mick a gyorsabb srác, de emiatt nem lesz elsőszámú pilóta nálunk. Nincs első- és másodszámú pilótánk. Mindkét versenyző ugyanazt az alapanyagot kapja, és ez így is marad. Persze, most Mick van elöl, de ennek nem kell így maradnia az egész szezon során.” 

„Portugáliában nagyon jól mentek a dolgok Mick számára, nagyon elégedett volt a nagydíj után. Tényleg mindent kihozott az autóból. Ez volt a legjobb versenyen nyújtott teljesítménye eddig. Egyre jobban hozzászokik a Forma-1-hez és az autónkhoz.”

Steiner hozzátette, a csapaton is múlik, hogy segítse Mazepin munkáját: mindent megtesznek majd azért, hogy segítsék őt az alkalmazkodásban. 

„Úgy tűnik, Mick a változó körülményekhez sokkal gyorsabban tud alkalmazkodni, mint Nikita, és így sokkal gyorsabban ér el megfelelő egyensúlyt. Az autónk a kanyarokban instabil, és Mick jobban megbirkózik ezzel. Mazepinnek egy megbízhatóbb autóra van szüksége. Rajtunk áll, hogy egy olyan autót kapjon, ami több magabiztosságot ad neki.”

„Jó volt látni Portugáliában, hogy Mick hogyan vette fel a harcot a Williamsszel szemben. Nem feltételezzük, hogy ez mindig így lesz, de a versenyzők folyamatosan tanulnak, és Mick különösen a legjobbat hozza ki a helyzetből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!