Friss hírek

Haas: Schumachernek fel kell fejlődnie Magnussen szintjére

Mihamarabb pontszerzést vár Mick Schumachertől a Haas Forma-1-es csapata. Az istállót irányító Günther Steiner reméli, a német pilóta képes lesz felfejlődni új csapattársa, Kevin Magnussen szintjére.

Magnussent azt követően hívta vissza az amerikai istálló, hogy Nikita Mazepinnel az Ukrajnában zajló háború okán szerződést bontott a csapat. A dán pilóta már most meghálálta a bizalmat, hiszen a szezon első öt versenyhétvégéjén 15 pontot gyűjtött, ennek köszönhetően pedig a Haas a 8. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben.

A második Forma-1-es szezonját teljesítő Mick Schumachernek viszont eddig nem jött össze a pontszerzés: a fiatal pilóta tavaly egyértelműen jobb volt Mazepinnél, idén viszont egyelőre nem tudja hozni Magnussen szintjét.

Hirdetés
 

Günther Steiner csapatfőnök szerint Schumachernek is jót tesz, hogy egy ilyen erős csapattársat kapott, ám a feladat most adott: fel kell fejlődnie Magnussen szintjére.

„Azt gondolom, idén van egy referenciapontunk, és okkal vettük vissza Kevint. Tudjuk, mire képes” – mondta a szakember. „Kevin nyilván egy remek versenyző, Micknek pedig most van egy referenciapontja, és fel kell lépnie erre a szintre.”

„De ő is tudja ezt, és jó lehetőséget kapott ehhez. Egy ponton meg is fogja ugrani, remélhetőleg minél előbb, mert szeretnénk, ha ő is pontokat szerezni, mint sokan mások.”

„Mick egyre érettebb, és idén mondtam neki, hogy minél feljebb leszünk, annál ritkább lesz a levegő! Egyre nehezebbé válik a dolog, minél előkelőbb helyen vagy a ranglistán. Nem könnyű bekerülni a pontszerzők közé, mivel sok remek versenyző és csapat van a mezőnyben, szóval remélhetőleg hamarosan meglesz az ő első pontja is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!