Haas szívesen adna lehetőséget amerikai pilótának - F1VILÁG.HU

Haas szívesen adna lehetőséget amerikai pilótának

HIRDETÉS

Egy tapasztalt pilóta mellett egy amerikainak is lehetőséget adna a Forma-1-ben 2016-ban bemutatkozó Haas.


Egy tapasztalt pilóta mellett egy amerikainak is lehetőséget adna a Forma-1-ben 2016-ban bemutatkozó Haas.

Bár az istálló egyelőre arra összpontosít, hogy mihamarabb tető alá hozzon egy technikai megállapodást valamely másik F1-es istállóval, illetve motorgyártóval, Gene Haas tulajdonos elárulta, hamarosan bizony el kell kezdeni gondolkodni azon is, kik lesznek a versenyzőik 2016-ban.

„Az elsőszámú ülést nyilvánvalóan egy, már F1-es pilóta kapja, akinek van tapasztalata a jelenlegi kasztnikkal és motorokkal. Hogy kié lesz a másik ülés, az még teljesen nyitott” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Nagyszerű volna, ha egy amerikai pilótát ültethetnénk az autónkba. Egy amerikai versenyző egy amerikai csapatban – egy európai sorozatban. Az lenne csak a hazafutás! Fenomenális volna!”

„De nagyon rugalmasak vagyunk ezt illetően. A legfontosabb az, hogy megbizonyosodjunk arról, nem hozzuk kínos helyzetbe a sportágat, és jól felkészülten érkezünk meg az első versenyre.”

„Nem akarunk örökké a mezőny végén körözni. Szeretnénk minden egyes futamon javítani.”

Haas elárulta, a Caterham és a Marussia szereplése is bizonyítja, milyen nehéz manapság érvényesülni a Forma-1-ben.

„Épp ez az oka annak, hogy elcsúsztattuk egy évvel a debütálást. Úgy gondoljuk, jobb, hogy több időt tölthetünk a felkészüléssel, a csapat összeállításával. Ha rossz szakembereket igazolunk, akkor néha tovább tart megszabadulni tőlük, mint leszerződtetni egy hozzáértő személyt. A következő 3-6 hónapban annak szenteljük az időnket, hogy a megfelelő szakembereket igazoljuk le, akiknek megvan a képességük a munka elvégzésére.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!