Friss hírek

Habár a Ferrarihoz megy, a McLaren semmiből nem hagyja ki Sainzot

A McLaren csapata semmilyen megbeszélésből és technikai kérdésből nem hagyja ki versenyzőjét, Carlos Sainzot annak ellenére, hogy a spanyol pilóta a következő szezonban a Ferrarihoz szerződik.

Amikor a versenyzők új csapathoz szerződnek, bevett szokás, hogy a fejlesztési megbeszélésekről már kimaradnak – ezzel szeretnék elkerülni az istállók, hogy a tudást továbbvigyék következő csapatukhoz. 

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke elmondta, náluk egyelőre nincs változás ezzel kapcsolatban: Sainzot ugyanúgy bevonják mindenbe, hiszen teljes elkötelezettségre van szükségük tőle – ehhez pedig minden segítséget megadnak számára. 

„Jelen pillanatban Carlost teljesen bevonjuk mindenbe, amit a pályán és amit a gyárban csinálunk” – mondta a csapatfőnök. 

„Nekünk egyértelműen az a filozófiánk, hogy ez a megfelelő módja annak, hogy a maximumot hozzuk ki Carlosból. Végső soron ugyanaz a célunk az idei évben. Ő a maximum pontokat és eredményeket szeretné, és a mi oldalunkon is ugyanez a helyzet. Csapatként ez a célunk. És hogy őszinte legyek, ez így fog menni év végéig.”

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul korábban úgy nyilatkozott, ők sem aggódnak amiatt, hogy Daniel Ricciardo értékes tudást vinne a McLarenhez, mivel az istálló egyébként is Mercedes motorokra fog váltani, ami korlátozza őket a fejlesztési irányokat tekintve. 

„Az autók fejlesztése többé-kevésbé be lesz fagyasztva az idei és a jövő év között, és a McLarennek minden tokenjét a kasztni-motor integrációra kell felhasználnia, szóval nem lesz teljesítményfejlesztés – ez megadja számunkra a lehetőséget, hogy teljesen normálisan dolgozzunk együtt Daniellel.”

„Az egyetlen dolog, amibe nem vonjuk be, az a 2022-es szezon, de egyébként sem tennénk, mert ez a versenyzők szempontjából még kicsit távoli – még akkor is, ha a munkaerőnk jelentős része már 2022-n dolgozik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!