Friss hírek

Hajlandó kompromisszumot kötni a Mercedes

Kész kompromisszumot kötni riválisaival, a Renault-val és a Ferrarival az idei szezont végigdomináló Mercedes a motorfejlesztések befagyasztására vonatkozó szabályok tekintetében.


Kész kompromisszumot kötni riválisaival, a Renault-val és a Ferrarival az idei szezont végigdomináló Mercedes a motorfejlesztések befagyasztására vonatkozó szabályok tekintetében.

A három motorgyártó a múlt hétvégi Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban ült össze – a Renault és a Ferrari a motorbefagyasztás feloldását sürgeti, a Mercedes azonban mindezidáig ellenállt.

Az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint azonban a stuttgarti vállalat hajlandó kompromisszumot kötni, ennek megfelelően jövőre egy alkalommal, 2015 júliusában engedélyezhetik az új motorfejlesztések bevetését.

A német vállalat mindezidáig azzal érvelt, túlságosan megemelkednének a költségek a szigor enyhítésének következtében, ha azonban garanciát kap arra, hogy ez nem így lesz – márpedig a Ferrari és a Renault szerint nem kell ettől tartani –, akkor hajlandó belemenni a változtatásba.

„Ha ezzel a kompromisszummal garantálni tudjuk a hosszú távú stabilitást, és meg tudunk állapodni abban, hogy nem fognak minden évben változni a szabályok, akkor hajlandóak vagyunk beszélni róla” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Mondtuk már, hogy kalkulálunk ezzel és vizsgáljuk is a dolog hatásait. Azt, hogy mit is jelent ez anyagilag és logisztikailag.”

„Egy olyan csapat vagyunk, melynek egyszerre nyolc erőforrást kell biztosítania. A Hondának csak kettőt, a Ferrarinak és a Renault-nak pedig négyet. Szóval elég nagy azért a különbség.”

A motorgyártók a hétvégi Brazil Nagydíjon, Interlagosban ismét egyeztetnek majd a kérdésben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek