Hajnalig tanácskoztak az F1-es versenyzők a szaúdi futam sorsáról - F1VILÁG.HU

Hajnalig tanácskoztak az F1-es versenyzők a szaúdi futam sorsáról

HIRDETÉS
Éjszakába nyúlóan egyeztettek a Forma-1-es versenyzők Dzsiddában a Szaúd-arábiai Nagydíj sorsáról, miután pénteken rakétatámadás érte a pályától mintegy 20 km-re fekvő olajfinomítót.
George Russell, Andreas Seidl,

A száguldó cirkusz vezetősége a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen pénteken kétszer is összeült a csapatok képviselőivel és a versenyzőkkel, végül az a döntés született, hogy a tervek szerint folytatódik a versenyhétvége, miután a helyi hatóságoktól garanciát kaptak a biztonságos lebonyolításra. A versenyzők viszont ezt követően még éjszakába nyúlóan egyeztettek, néhányan ugyanis a hírek szerint nem szívesen ülnének versenyautóba ilyen körülmények között.

A bő 4 órán át tartó értekezésen Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója, valamint Ross Brawn ügyvezető újra csatlakozott a pilótákhoz. Úgy hírlik, számos csapatfőnök korábban elhagyta már a pályát, ám többen visszatértek, hogy folytassák a tanácskozást – közéjük tartozik a Ferrarit irányító Mattia Binotto is. Magyar idő szerint nem sokkal éjfél előtt a csapatfőnök távoztak a versenyzői egyeztetésről, majd a versenyirányításra mentek, ahol Stefano Domenicalival folytatták a diskurzust

A versenyzők magyar idő szerint hajnali fél 1 előtt távoztak a meetingről, az F1-es pilóták érdekvédelmi szervezetének [GPDA] igazgatója, George Russell pedig ugyancsak a versenyirányítás felé vette az irányt.

A versenyzők és a csapatfőnökök többsége dzsiddai idő szerint hajnali fél 3 magasságában hagyták el a versenypályát, nyilatkozni nemigen akartak, Christian Horner azonban a jelenlévő újságíróknak azt mondta: „Versenyezni fogunk.” Ugyanígy fogalmazott a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is.

Jelen cikk megírásakor az F1 vezetősége hivatalos tájékoztatást nem adott a tervekről, ám nagyon úgy tűnik, hogy megtartják a Szaúd-arábiai Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!