Friss hírek

Häkkinen: A Ferrari Räikkönennel és Leclerccel is jól jár

Fotó: Singapore GP

Mika Häkkinen szerint honfitársa, Kimi Räikkönen továbbra is elég jó formában van ahhoz, hogy a Ferrarinál versenyezzen, azonban Charles Leclercnek is megvannak azok a tulajdonságai, ami miatt az olasz istálló jól járna vele.

Az elmúlt időszakban a legtöbb pletyka a következő évi pilótamozgásról szól: a Ferrarival kapcsolatos hírek két főszereplője Kimi Räikkönen és Charles Leclerc. A legújabb információk szerint a maranellóiak az év végén (ha nem előbb) megválnak a finn pilótától, és helyére a 20 éves Leclercet ültetik.

Häkkinen nemrégiben nyilatkozott a Ferrari pilótakérdésével kapcsolatban – véleménye szerint akármelyik forgatókönyv lép életbe, ha Räikkönen marad, vagy Leclerc érkezik, a csapat mindenképpen jól jár.

„Kimi egy harmadik helyet szerzett Franciaországban. Nekem még mindig meggyőződésem, hogy megvan a sebessége és a tapasztalata, hogy a Ferrarinál versenyezzen. A stabilitás mindig fontos egy élcsapatnál. Tudom, hogy a Ferrari erre nagy hangsúlyt helyez” – nyilatkozta a volt F1-es pilóta.

„A Sauber egy feltűnő sorozatot produkál: az elmúlt öt versenyből négyszer pontszerzők voltak. A Sauber és a Ferrari között tradicionálisan szoros a viszony. Leclerc bajnoki címet nyert a GP3-ban és a Formula-2-ben 2016-ban és 2017-ben. És nyilvánvalóan tudja, hogyan kell egy autót célba juttatni. Következetesség és sebesség: és pontosan ez az, amit egy topcsapat szeretne.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!