Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Häkkinen: A Ferrari veszélyeztette a többieket

Mika Häkkinen szerint a Ferrari a többi versenyző épségét is kockáztatta azzal, hogy a Japán Nagydíjon nem hívta be időben a bokszba Charles Leclercet, miután sérült az első vezetőszárnya.

A Japán Nagydíj rajtját követően Leclerc Max Verstappennel ütközött, melynek következtében első szárnya és tükre megsérült, majd a sérült elemek le is repültek a pályán, eltalálva Lewis Hamilton autóját. Mivel a Ferrari nem hívta őt azonnal a bokszba a baleset után, ezért a versenyt követően Leclercet 10 másodperces büntetéssel sújtották

Häkkinen úgy gondolja, a múlt eseményeiből mindig tanulni kellene, neki például Roland Ratzenberger halála jutott eszébe… 

„Sokat beszélnek arról, hogy Charles nem akart a bokszba menni – véleményem szerint ez kockázatos volt. Egyáltalán nem éri meg sérült szárnnyal vezetni. Az autó teljesítménye is romlik, a gumikat is tönkreteszed, a többieket és magadat is veszélyezteted” – írta Häkkinen Unibet-blogjában. 

„És nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy egy lerepülő szárny végzetes is lehet egy gyors kanyarban. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Roland Ratzenberger halálos balesetét 1994-ben egy sérült szárny okozta” – mondta a finn, visszaemlékezve a tragikus imolai hétvégére, amikor Ratzenberger vezetőszárnya lerepült, emiatt pedig óriási tempóval a betonfalnak csapódott. 

„Úgy gondolom, hogy szerencse, hogy senki nem sérült meg Leclerc lerepülő alkatrészei miatt, csak Hamilton tükre. Sokkal rosszabb dolog is történhetett volna. Egy okkal több, hogy kellenek az olyan biztonsági elemek, mint a Halo.”

„Versenyzőként megértem, hogy Leclerc nem akart a bokszba menni, mert neki az volt a benyomása, hogy az autó egyáltalán nem működik rosszul. A pilótafülkéből nem láthatja, hogy milyen állapotban van a szárnya. De a Ferrari láthatta. Egyáltalán nem lepődtem meg, hogy a tétovaságuk miatt az FIA megbüntette őket.”

Häkkinen arról is írt, hogy a bajnokság szerinte nagyon izgalmasan alakul a nyári szünet óta, és a Ferrari esélyei a következő nagydíjon is jók lehetnek – azonban nem szabad megengedniük maguknak, hogy újra hibázzanak. 

„A Forma-1 a nyári szünet óta olyan, mintha egy új bajnokság lenne, a Ferrari gyakran van a pole-ban, és győzelemre is képes az autójuk. Szerintem Mexikóban jó esélyük lehet – hacsak a versenyzőik megint nem rontják el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!