Friss hírek

Häkkinen: A Mercedes tartsa meg Bottast!

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Mika Häkkinen szerint a Mercedes számára a legjobb választás az lenne, ha megtartaná Valtteri Bottast 2022-re is.

A finn pilóta szerződése az idei szezon végén jár le, helyére pedig George Russell pályázik jó eséllyel. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrég azt mondta, várhatóan szeptemberben hoznak döntést arról, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre.

Az 1998-as és 1999-es év bajnoka, Mika Häkkinen maga is tagja Bottas menedzsmentjének – a finn szerint a Mercedesnek meg kellene tartania a rutinos pilótát.

„Ha a tényeket nézzük, azokat az eredményeket, amiket Valtteri elért Lewisszal – amit a csapat elért ezzel a két versenyzővel –, azt nem lehet felülmúlni. Hihetetlen, briliáns eredmények ezek” – mondta a korábbi világbajnok, aki szerint túlzóak azok az állítások, melyek szerint Russell annyival jobb lenne Bottasnál.

„Bottas egy briliáns versenyző. Túl sokat kritizálják őt. Túlságosan sokat. Lewis oldalán versenyezni nem gyerekjáték. Tehetségesnek és gyorsnak lenni nem elég. Ezeknek a srácoknak a tapasztalata egyszerűen hihetetlen. Ezt nem lehet megtanulni az internetről, vagy könyvekből.”

Bottas nemrég azt mondta, pontosan tudja, hogy Hamilton is szeretné, ha a csapatnál maradna, Häkkinen pedig úgy látja, a Mercedesnél is jól látják, milyen előnyei lennének a finn maradásának.

„Meggyőződésem, hogy csapaton belül azt mondják, ’egy fantasztikus versenyző áll rendelkezésünkre’. Van egy mondásunk, ami úgy szól, hogy ha az óra működik, nem szeded szét, hogy jobbá tedd. Csak hagyod, hadd fusson.”

Häkkinen szerint Bottas mellett szól az is, hogy a finn stabilan hozta az eredményeket Lewis Hamilton csapattársaként az elmúlt években, míg a Red Bullnál ez nem így volt.

„A Red Bullnál minden Maxon múlik jelenleg. Kedvelem Sergiót, nagyszerű srác, de közelebb kell kerülnie Maxhoz. Legalább két tizedre, nem távolabbra, máskülönben az autó nem fog elég gyorsan javulni egy hétvége során.”

„Ahhoz, hogy megnyerd a bajnokságot, mindkét versenyzőnek következetesen pontokat kell szereznie. Olyan pilóták kellenek, akik hajtják magukat a szoros köridőkkel, hogy javítsanak az autón. Minden nagydíj számít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!