Friss hírek

Häkkinen biztos benne, hamarosan visszavág a Ferrari

Fotó: Singapore GP

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Mika Häkkinen biztos benne, bár a Mercedes domináns győzelmet aratott a legutóbbi, Spanyol Nagydíjon, a Ferrari vissza fog vágni.

Lewis Hamilton és a Mercedes verhetetlen volt a barcelonai versenyen: a német istálló magabiztos kettős győzelmet szerzett, Hamilton pedig saját csapattársát is 20 másodperccel előzte meg.

Eközben a Ferrarinak nehéz hétvégéje volt: az olaszok rengeteget küszködtek a Pirelli abroncsaival, ráadásul Kimi Räikkönent műszaki gondok is hátráltatták.

A Mercedes előnye öt futam után 27 pont a bajnoki pontversenyben, a korábbi világbajnok Mika Häkkinen pedig elismerte, a német istálló parádés teljesítményt nyújtott Spanyolországban.

„Ez egy tökéletes eredmény volt Lewis számára, még akkor is, ha a közönség szempontjából nem volt túl izgalmas a verseny” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Spanyolországban versenyzőként az ember képes domináns pozícióba kerülni, és amikor láttam, hogy Lewis elsőként fordul el az első kanyarban, már éreztem, hogy kézben tartja a dolgokat. Az egyetlen igazi ellenfele a saját csapattársa, Valtteri Bottas volt, de amikor a rajtnál visszacsúszott a harmadik helyre, Lewis el tudott lépni, kontrollálta a versenyt, majd meg is nyerte ezt.”

„Az időmérőn Lewis és Valtteri nagyon közel voltak egymáshoz – mindössze négy századmásodperc választotta el kettejüket. De sajnos ez a kis különbség döntőnek bizonyult a végén. Ha Valtterinek összejött volna a pole, összejöhetett volna neki a győzelem is.”

„A Ferrari ezen a hétvégén sem volt csúcsformában. Gumigondjaik voltak, Kimi Räikkönent pedig motorproblémák hátráltatták. A Ferrari alapvetően azt a benyomást keltette, hogy riválisaik új fejlesztései jobban működtek, mint az ő újításaik.”

Häkkinen mindazonáltal biztos abban, a Ferrari továbbra is komoly ellenfele lesz majd a Mercedesnek, és lesznek olyan pályák, ahol az olaszok fognak dominálni.

„A Forma-1 idény annyira összetett, hogy nagyon nehéz megbízható jóslatokba bocsátkozni. Spanyolországban a Mercedes nagyon erősnek tűnt, a Ferrari pedig nem volt olyan jó, mint vártuk. De meggyőződésem, hogy hamarosan újra a Ferrari javára billen a mérleg nyelve, és a Scuderia vissza fog vágni. És a Red Bull is már ott van az élen zajló küzdelmek kellős közepében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek