Häkkinen: Fájdalmas látni a McLaren küszködését

A korábbi kétszeres világbajnok Mika Häkkinen elárulta, nagyon fájdalmas látni, hogy egykori sikercsapata, a McLaren manapság ilyen nehéz időket él meg a Forma-1-ben.


A korábbi kétszeres világbajnok Mika Häkkinen elárulta, nagyon fájdalmas látni, hogy egykori sikercsapata, a McLaren manapság ilyen nehéz időket él meg a Forma-1-ben.

Häkkinen 1998-ban és 1999-ben lett világbajnok a patinás angol istállóval, azóta azonban a McLaren mindössze egy egyéni bajnoki címet nyert Lewis Hamilton révén, még 2008-ban.

A wokingi gárda idén egykori sikerpartnerével, a Hondával állt újra össze, az első év azonban kudarcokkal teli volt.

„Természetesen fájdalmas ezt látni, hiszen mindenki a hibákról beszél. Ez pszichológiailag nagyon megterhelő” – mondta Mika Häkkinen.

„De szerintem nem a világ vége, hogy a McLarennek volt egy rossz szezonja idén. Egy nagy csapatról beszélünk, és kiváló szakemberek dolgoznak ott. Meggyőződésem, hogy pozitív hozzáállással felülkerekednek majd a problémákon, és újra sikeresek lesznek.”

„Ezzel még nincs vége a McLarennek. Sőt, ez a kezdet a McLarennél. Egy új partnerséget kezdtek el egy új motorgyártóval. Olyan ez, mint afféle teszt. Látják, hogyan kell közösen felülkerekedni a problémákon, és hogyan nézzenek szembe a jövőbeli kihívásokkal.”

„Amikor egy csapat új dolgokat tanul, elkövet hibákat, de ezek a hibák teszik bölcsebbé és jobbá.”

Häkkinen úgy véli, a McLaren múltbéli sikerei, valamint a versenyzéshez való hozzáállása sokat segíthet majd a küszködő istállónak.

„Amikor én ott versenyeztem, minden részletet gondosan kielemeztek, és épp ettől olyan nagyszerűek” – mondta a finn.

„Meggyőződésem, hogy ezekkel a versenyzőkkel, valamint a csapat tapasztalatával pontosan tudni fogják, hogyan érjenek oda.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!