Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Hakkinen: Hamilton lehet a Forma-1 legjobbja

Hakkinen: Hamilton lehet a Forma-1 legjobbja

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen szerint Lewis Hamiltonnak mindene megvan ahhoz, hogy a sport történetének legkiválóbb versenyzőjévé váljon.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen szerint Lewis Hamiltonnak mindene megvan ahhoz, hogy a sport történetének legkiválóbb versenyzőjévé váljon.

A McLaren brit versenyzője már debütáló évében fantasztikusan teljesített az F1-ben, megelőzte csapattársát, Fernando Alonsót, és mindössze egy ponttal lemaradva Kimi Raikkönen mögött, a második helyen végzett a bajnokságban.

Hamilton idén még feljebb tört, és 23 esztendősen a sport történetének legfiatalabb világbajnokává avanzsált.

A brit pilóta eddig minden rekordot bezsebelt, nem csoda tehát, hogy Hakkinen úgy gondolja, ha továbbra is így folytatja, ő lesz a Forma-1 legjobbja.

“Lewis olyan gyorsan vezet, hogy mindig is el fog követni hibákat. Azonban ha valaki így tud vezetni, akkor nincs számára lehetetlen” – mondta Hakkinen a Times c. napilapnak adott nyilatkozatában.

“Higgyenek nekem, ez a srác nagyon jó. Fiatal, kiváló csapatban van, amely mellett hosszú időre elkötelezte magát. Egy fantasztikus edzésprogramja van, így meglesz az energiája ahhoz, hogy még hosszú évekig versenyezzen, és maximálisan kihasználja teljesítményét.”

“Mindene megvan ahhoz, hogy a legjobb legyen. Még csak második évét teljesíti a Forma-1-ben, és ebben a sportban hatalmas a nyomás. Azonban ő kezelni tudja mindezt. Fiatal és tehetséges, sokra viheti még az életben.”

“Lewis remek versenyző, sőt még annál is több, fantasztikus személyiség, kiváló példaképe lehet a kissrácoknak szerte a világon. Nem hiszem, hogy lehetne nála jobb versenyzőt találni” – tette hozzá Hakkinen, aki novemberben bejelentette, hogy új karrierbe kezd, és az ifjú tehetségek felkutatására, illetve kinevelésére fekszik rá a jövőben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!