Häkkinen: Komoly küzdelem lesz idén a Mercedes és a Ferrari között - F1VILÁG.HU

Häkkinen: Komoly küzdelem lesz idén a Mercedes és a Ferrari között

HIRDETÉS
Mika Hakkinen (FIN) at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Sunday 17 September 2017. Mika Häkkinen

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen szerint rendkívül izgalmas szezon vár 2018-ban a királykategória rajongóira. A finn szerint nemcsak az élen, hanem a középmezőnyben is óriási küzdelem várható.

Häkkinen 1998-ban és 1999-ben a McLarennel szerzett vb-címeket a Forma-1-ben, elmondása szerint pedig idén még nagyobb küzdelem várható a Mercedes és a Ferrari között, mint tavaly.

A finn ex-versenyző a teszten látottak alapján úgy érzi, a Mercedes a hosszú etapokon egyelőre még előnyben van.

„A világbajnok Mercedes ismét erősnek tűnik, habár a teszteken nem használták a hiperlágy gumikat. Konzervatívan álltak hozzá a tesztekhez, ami valószínűleg egy kicsit dühíti az ellenfeleket” – mondta a kétszeres világbajnok.

„A versenytempót tekintve nagyon erősnek tűnnek az Ezüstnyilak, de ez keveseket lep meg. Az, aki sorozatban négy évig dominál a Forma-1-ben, nem felejt el négykerekű autót építeni. Lewis Hamilton minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy megszerezze ötödik világbajnoki címét, Valtteri pedig kétségkívül profitálni fog abból, hogy második évét töltheti el a csapatnál.”

„A Ferrari a teszteken a köridőket üldözte, és Sebastian Vettel, illetve Kimi Räikkönen is a legjobb időket tudták elérni tesztnapjaikon. Az elmúlt év csalódottsága után az olaszok mindent megtesznek azért, hogy autójuk több versenypályán bizonyuljon a legjobbnak, mint elődje.”

„Aztán jön a Red Bull Racing és a McLaren – mindkét csapat a Renault motorjait használja. Úgy gondolom, a Mercedes és a Ferrari közti küzdelem kiélezettebb lesz, mint valaha, de a Red Bull és a McLaren is mindent megtesz azért, hogy ismét győzzön. Idén előfordulhat, hogy 5-6 különböző győztest láthatunk a dobogón. Daniel Ricciardónak és Max Verstappennek tavaly is sikerült nyernie, és arra számítanak, hogy ez idén is össze jön.”

Häkkinen hozzátette, nemcsak az élen, de a középmezőnyben is kiélezett küzdelem várható.

„Jelenleg úgy gondolom, hogy a Mercedes és a Ferrari fog harcolni az élen, miközben a Red Bull és a McLaren mindent belead azért, hogy dobogókért és győzelmekért harcoljon. És a Renault is beleszólhat majd ebbe a küzdelembe, illetve alapvetően a középmezőny is nagyon versenyképes lesz. Kétségkívül izgalmas szezon vár ránk!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!