Häkkinen: Nem jó ötlet Alonso szabadsága - F1VILÁG.HU

Häkkinen: Nem jó ötlet Alonso szabadsága

HIRDETÉS

A korábbi Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen szerint Fernando Alonso hibát követne el, ha úgy döntene, 2016-ra egy év szabadságot vesz ki.


A korábbi Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen szerint Fernando Alonso hibát követne el, ha úgy döntene, 2016-ra egy év szabadságot vesz ki.

Ron Dennis, a McLaren elnöke nyilatkozott úgy az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén, hogy felmerült, Alonso egy kis pihenőre vonul jövőre.

Bár azóta a felek igyekeztek cáfolni ezt, a dolog továbbra is beszédtémát szolgáltat F1-es berkekben.

A minap az 1998-ban és 1999-ben világbajnoki címet szerző Mika Häkkinen is megszólalt ezzel kapcsolatban, az ő véleménye azonban talán megsüvegelendő, a finn ugyanis a gyengén sikerült 2001-es szezon végén szintén az egyéves szabadság mellett döntött – végül azonban soha nem tért vissza a Forma-1-be.

„Nekem személy szerint lehetőségem lett volna arra, hogy visszatérjek az egyéves pihenő után, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ennyi, én befejeztem és boldog vagyok” – mondta Häkkinen.

„Úgy fejeztem be a pályafutásomat, hogy versenyeket nyertem, és ez igencsak jó módja a visszavonulásnak.”

„Ami Fernando esetét illeti: nem hinném, hogy ez jó ötlet volna. Tovább kell harcolnia. Ha már belekezdett a játékba, harcolnia kell. Szerintem nagyon nehéz volna otthagyni mindent és kivenni egy évet.”

Ami azt illeti, Häkkinen 2005-ben visszatért az autóversenyzéshez: a német túraautó-bajnokságban (DTM) töltött el három évet a Mercedesszel, és összesen három futamgyőzelmet szerzett.

2006 novemberében egyszer még ült F1-es autóban – a McLaren akkori versenygépét tesztelte, ám a 18 pályára gurult versenyző közül ő volt a leglassabb.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!