Halálos fenyegetéseket kapott az FIA versenybírája - F1VILÁG.HU

Halálos fenyegetéseket kapott az FIA versenybírája

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Halálos fenyegetéseket kapott a múlt hétvégi Amerikai Nagydíj után a Max Verstappen ellen hozott büntetés miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírója, Mika Salo.

Az egykori Forma-1-es pilóta egyike volt azon stewardoknak, akik Austinban úgy döntöttek, 5 másodperces büntetéssel sújtják Verstappen azért, mert a verseny utolsó körében a pályát elhagyva előzte meg Kimi Räikkönent.

A holland a döntés miatt elveszítette a 3. helyet.

Mika Salo a De Telegraaf című napilapnak adott nyilatkozatában elárulta, Verstappen szurkolói rendkívül dühösek voltak a történtek miatt – olyannyira, hogy még halálos fenyegetéseket is kapott.

„Kaptam néhány halálos fenyegetést, főleg Hollandiából. Az ilyet soha nem szabadna tolerálni” – mondta a finn.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn egyébként azt mondja, az FIA versenybírói helyes döntést hoztak, azonban a sportág kétségkívül tanulhat a történtekből.

„A büntetés technikailag rendben volt, még ha kemény is” – mondta a szakember.

„Ha viszont leül a por, az FIA-val és a csapatokkal közösen meg kell vizsgálnunk ezt a kérdést. A technológia egyre jobbá válik, és segíti a szabályalkotókat a különféle sportokban, például a Bundesligában, vagy az olasz labdarúgó első osztályban.”

„A Forma-1-ben megvan mindenünk a tökéletes videótechnológiához. Most meg kell találnunk a módját annak, hogy ezt a technológiát precíz és következetes döntésekre konvertáljuk át.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!