Költségplafon-ügy

Hálás Schumachernek a Mercedes csapata

Köszönetet mondott a hétvégén visszavonuló Michael Schumachernek a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug. A szakember szerint a brackley-i gárda sokat köszönhet a hétszeres világbajnoknak.Köszönetet mondott a hétvégén visszavonuló Michael Schumachernek a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug.

Hirdetés
 

A hétszeres világbajnok a Brazil Nagydíjat követően végleg szögre akasztja sisakját, miután idén lejáró szerződését nem hosszabbította meg a brackley-i gárdával.

Schumacher 2010-ben tért vissza a Forma-1-be, és csatlakozott a Mercedeshez – az elmúlt három évben azonban a páros nem ért el komoly sikereket.

Helyét 2013-ban a McLarentől érkező Lewis Hamilton veszi majd át, aki Nico Rosberg oldalán versenyezhet a következő évadban.

„A hétvégi Brazil Nagydíjjal a végéhez ér egy rendkívül hosszú és kemény Forma-1-es szezon” – mondta Norbert Haug.

„Egyben Michael Schumacher pályafutásának utolsó versenye is következik, ezért köszönetet kell mondanunk neki elkötelezett hozzájárulásáért a csapatépítési folyamatban, valamint pályán nyújtott teljesítményéért is.”

„Michael nemcsak a világ legeredményesebb autóversenyzője, de a legismertebb is: képességeit és karakterét az egész világ csodálja.”

Haug elmondta, bár az évad első felében autójuk versenyképesnek bizonyult, a szezon előrehaladtával lemaradtak a fejlesztési versenyben. A csapatnál abban bíznak, 2013-ban sikerül javítani, és egészen a bajnokság végéig ütőképes csomaggal versenyezhetnek majd.

„A szezon első harmadában versenyképes autó állt rendelkezésünkre, mint ahogy azt Nico és Michael is demonstrálta néhány alkalommal. Viszont főként aerodinamikai tekintetben kellett felzárkóznunk, és elérnünk céljainkat – ezért változtattunk a technológián és a személyzeten, hogy jövőre már a szezon elejétől egészen a végéig versenyképesek legyünk.”

„Sao Paulóban a célunk az lesz, hogy tiszteletreméltó módon intsünk búcsút a szezonnak. Amikor a 2013-as idény kezdetét veszi, szeretnénk ismét olyan eredményeket elérni, mint fél éve, Kínában és Monacóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hálás Schumachernek a Mercedes csapata
Hétfőig nem derül ki, szabályt szegett-e a Red Bull
Komoly elemzések folytak a Mercedesnél a szingapúri gyengélkedés után
Hétvégétől visszatérnek a Honda logói a Forma-1-be!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!