Hamarosan bejelenthetik az F1-es Madridi Nagydíjat! - F1VILÁG.HU

Hamarosan bejelenthetik az F1-es Madridi Nagydíjat!

Sajtójelentések szerint a Forma-1 vezetősége hamarosan bejelentheti, hogy a királykategória mezőnye néhány éven belül ellátogat majd Madridba.

A száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali már többször beszélt arról, folynak a tárgyalások a spanyol fővárossal, a spanyol sajtóértesülések szerint pedig sikerült is megállapodniuk a feleknek, így akár már 2026-ban F1-es versenyt rendezhetnek Madridban.

A főbb madridi események megrendezéséért felelős IFEMA nevű vállalat elnöke, José Vicente de lo Mozos még nyáron beszélt arról, közel kerültek a versenyrendezéshez. 

„Van egy bizalmas megállapodásunk. Azt nem árulhatom el, hogy mikor lesz aláírva a szerződés, de tudom, hogy mikor történik ez meg, és azt is, mikor fogjuk bejelenteni” – fogalmazott még júliusban, majd hozzátette: „Szoktam beszélni Stefano Domenicalival, a bizalom pedig kölcsönös. Követjük a folyamatot, amit jeleztek felénk. A Spanyol Automobil Szövetség az első pillanattól kezdve informálva van, exkluzivitást írtunk alá, és most már előrehaladott állapotban van a szerződés.”

Sajtóhírek szerint a madridi versenyt napokon belül bejelenthetik, a spanyol főváros így néhány éven belül Forma-1-es versenynek adhat otthont. Az egyelőre kérdés, hogy mi lesz Barcelonával, hiszen a katalán versenypályának 2026-ig szóló szerződése van a száguldó cirkusszal.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali még júniusban beszélt arról, szeretnék állandósítani a 24 futamos versenynaptárat a jövőben — és szót ejtett Madridról is. 

„Való igaz, hogy Madrid szeretne versenyt rendezni a jövőben, döntés pedig eddig nem született. Ez is egy újabb nagyszerű jele annak, hogy milyen egészségi állapotnak örvend az F1” – fogalmazott néhány hónapja, majd hozzátette, nem politikai döntés lesz az, hogy a jövőben hol tartják meg a Spanyol Nagydíjat. „Pusztán kereskedelmi, technikai és sportszakmai döntések zajlanak majd a következő pár hónapban. És az F1 számára a legjobb döntést hozzuk majd meg. Ebben egészen biztos vagyok.”

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy még több évre szóló szerződésünk van Barcelonával, és nagyon-nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy Barcelona foglalkozik a jövővel, hiszen természetesen a madridi érdeklődés segítette őket abban, hogy reagáljanak, és olyan fejlesztésekre készteti őket, melyek szükségesek minden szinten.”

A Marca című spanyol lap mai cikkében azt írja, Madrid már 2026-ban szeretne versenyt rendezni, ám mivel Barcelonának arra az évre még szerződése van, vannak megoldandó bonyodalmak. Az újság szerint könnyen lehet, hogy a két versenyhelyszín a jövőben évenként váltja majd egymást, ebben az esetben pedig a katalán főváros is megtarthatná versenyét.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!