Hamarosan F1-es verseny lehet Londonban - F1VILÁG.HU

Hamarosan F1-es verseny lehet Londonban

HIRDETÉS
Brit sajtóértesülések szerint egyre biztosabb, hogy hamarosan Forma-1-es versenyt rendeznek majd London utcáin, így néhány éven belül két futamot is rendezhetnek Nagy-Britanniában.
LONDON, ENGLAND - JULY 12: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing driving the Red Bull Racing RB7 during F1 Live London at Trafalgar Square on July 12, 2017 in London, England.  F1 Live London, the first time in Formula 1 history that all 10 teams come together outside of a race weekend to put on a show for the public in the heart of London.  (Photo by Patrik Lundin/Getty Images for Formula 1)

A londoni verseny ötlete nem újkeletű, korábban többször felmerült már, hogy a brit főváros utcáin királykategóriás futamot tartsanak, a megvalósításig azonban soha nem jutott el a projekt.

A Daily Mail című brit lap azonban nemrégiben arról számolt be, egyeztetések folynak arról, hogy London Newham kerületében, egészen pontosan a Royal Docks nevű iparnegyedben kialakítsanak egy versenypályát.

Úgy tudni, az ötletet teljes mértékben támogatja London polgármestere, Sadiq Khan, aki még azt megelőzően szeretné a brit fővárosba vinni az F1-et, mielőtt 2024-ben lejár második mandátuma.

A Dail Mail sportrovata szerint a londoniak célja nem az, hogy elorozzák a Brit Nagydíjat Silverstone-tól – mely pályának egyébként 2024-ig van érvényes szerződése az F1 vezetőségével –, hanem az, hogy egy második futamot is megrendezzenek az Egyesült Királyságban.

A környezetvédelmi aggályok ellensúlyozása érdekében egyébként London polgármestere úgy tervezi, hogy a Londoni Nagydíj karbonsemleges esemény lesz, a versenyre pedig csak tömegközlekedéssel lehet majd bejutni.

Újraválasztása után egyébként Sadiq Khan egy interjúban úgy fogalmazott: „Egyeztetünk a Forma-1-gyel, akik nagyon fogékonyak. Nagyszerű lenne versenyt rendezni a fővárosban. Minél hamarabb szeretném ezt megvalósítani.”

A Forma-1 csapatai nyitottak az ötletre, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrégiben azt mondta, egy londoni verseny „mindent felülmúlna”, míg a Red Bullt irányító Christian Horner „fantasztikusnak” nevezte az ötletet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamarosan F1-es verseny lehet Londonban
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!