Friss hírek

Hamarosan F1-es verseny lehet Londonban

Brit sajtóértesülések szerint egyre biztosabb, hogy hamarosan Forma-1-es versenyt rendeznek majd London utcáin, így néhány éven belül két futamot is rendezhetnek Nagy-Britanniában.

A londoni verseny ötlete nem újkeletű, korábban többször felmerült már, hogy a brit főváros utcáin királykategóriás futamot tartsanak, a megvalósításig azonban soha nem jutott el a projekt.

A Daily Mail című brit lap azonban nemrégiben arról számolt be, egyeztetések folynak arról, hogy London Newham kerületében, egészen pontosan a Royal Docks nevű iparnegyedben kialakítsanak egy versenypályát.

Úgy tudni, az ötletet teljes mértékben támogatja London polgármestere, Sadiq Khan, aki még azt megelőzően szeretné a brit fővárosba vinni az F1-et, mielőtt 2024-ben lejár második mandátuma.

A Dail Mail sportrovata szerint a londoniak célja nem az, hogy elorozzák a Brit Nagydíjat Silverstone-tól – mely pályának egyébként 2024-ig van érvényes szerződése az F1 vezetőségével –, hanem az, hogy egy második futamot is megrendezzenek az Egyesült Királyságban.

A környezetvédelmi aggályok ellensúlyozása érdekében egyébként London polgármestere úgy tervezi, hogy a Londoni Nagydíj karbonsemleges esemény lesz, a versenyre pedig csak tömegközlekedéssel lehet majd bejutni.

Újraválasztása után egyébként Sadiq Khan egy interjúban úgy fogalmazott: „Egyeztetünk a Forma-1-gyel, akik nagyon fogékonyak. Nagyszerű lenne versenyt rendezni a fővárosban. Minél hamarabb szeretném ezt megvalósítani.”

A Forma-1 csapatai nyitottak az ötletre, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrégiben azt mondta, egy londoni verseny „mindent felülmúlna”, míg a Red Bullt irányító Christian Horner „fantasztikusnak” nevezte az ötletet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!