Friss hírek

Hamarosan hivatalosan is bejelentheti az F1-es csatlakozást az Audi

Várhatóan a jövő év elején erősíti meg az Audi, hogy csatlakozni szeretne a Forma-1 mezőnyéhez – erről a német gyártó már értesítette is a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA).

Az Audi igazgatótanácsának elnöke, Markus Duesmann, valamint fejlesztési igazgatója, Oliver Hoffmann jelezték, elégedettek azokkal az előrelépésekkel, melyeket sikerült megtenni a 2026-ban érvénybe lépő új motorszabályokkal kapcsolatban.

Ahogyan arról nemrégiben az F1Világ.hu is beszámolt, nemrégiben sikerült döntéseket hozni azzal kapcsolatban, hogy milyenek is lesznek az új regulák akkor, amikor életbe lép az új motorformula.

Hirdetés
 

A Forma-1 azt szeretné, ha a Ferrari, a Mercedes, a Renault és a Red Bull mellé további motorgyártók csatlakoznának, eddig pedig a Volkswagen két brandje, az Audi és a Porsche jelezte érdeklődését.

Az Audi képviseletében nemrég Markus Duessmann és Oliver Hoffmann levélben jelezték a Forma-1 elnök-vezérigazgatójának, Stefano Domenicalinak, valamint az FIA leköszönő elnökének, Jean Todtnak, hogy az új szabálytervezet tisztességes kompromisszumokat kínál az újonnan érkező és a jelenlegi gyártók számára is.

Az Audi igazgatósága és felügyelőbizottsága most arról fog majd dönteni, hogy hivatalosan is jóváhagyja-e a Forma-1-hez való csatlakozást – ez 2022 elején várható.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!