Friss hírek

Hamarosan leül tárgyalni Verstappennel a Red Bull, de sokkal magasabb fizetésre nem számíthat a holland

A következő hetekben ül le tárgyalni Max Verstappennel a Red Bull Forma-1-es csapatának vezetősége – erősítette meg Helmut Marko, aki attól nem tartól, hogy a holland pilóta a Mercedeshez szerződhet a jövőben.

A világbajnoki címvédő szerződése a 2023-as idény végén jár le, ám már abu dhabi diadalát követően jelezte, sok-sok évig maradna még a Red Bullnál.

Természetesen az energiaital-gyárosok is minél előbb hosszabbítani akarnak vele, így az egyeztetések vélhetően simán mennek majd.

Hirdetés
 

„A következő hetekben tárgyalunk majd Maxszal” – árulta el a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az AutoRevue című lapnak. „A menedzserével [Raymond Vermeulen] nehéz volt beszélni, mert a fia a 24 órás dubai versenyen volt Josszal [Verstappen].”

Marko ugyanakkor jelezte, arra nemigen számíthat a holland, hogy a mostani, 25 millió dolláros fizetését megemelik a következő évekre.

„Verstappennel már most is közel vagyunk a határhoz. És egy ponton nincs tovább” – mondta a Red Bull tanácsadója, majd hozzátette, attól nem tartanak, hogy a fiatal pilóta a Mercedeshez szerződik, ha lejár Lewis Hamilton 2023 végéig szóló szerződése.

„Kétlem, hogy Max menne. Úgy gondolom, hogy a silverstone-i események után kevésbé hajlana arra, hogy váltson. És sokkal több pénzt nem is kaphatna ennél.”

A szakember szerint annyira jó a kapcsolatuk Verstappennel, hogy sima egyeztetésekre számítanak.

„Még amikor láttuk, hogy nem fogunk a világbajnoki címért harcolni a Renault-motorral, akkor is kitartott a csapat mellett. Mindig nyíltan megmondtuk neki, hogy mik a terveink, amikor elkezdtünk dolgozni a Hondával. És informáltuk őt a fejleményekről. Ezért is hiszem azt, hogy nagyon jól érzi magát nálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!