Hamarosan leül tárgyalni Verstappennel a Red Bull, de sokkal magasabb fizetésre nem számíthat a holland - F1VILÁG.HU

Hamarosan leül tárgyalni Verstappennel a Red Bull, de sokkal magasabb fizetésre nem számíthat a holland

HIRDETÉS
A következő hetekben ül le tárgyalni Max Verstappennel a Red Bull Forma-1-es csapatának vezetősége – erősítette meg Helmut Marko, aki attól nem tartól, hogy a holland pilóta a Mercedeshez szerződhet a jövőben.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 22: Second placed qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing climbs out of his car on parc ferme after qualifying prior to the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 22, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Sebastien Nogier - Pool/Getty Images)

A világbajnoki címvédő szerződése a 2023-as idény végén jár le, ám már abu dhabi diadalát követően jelezte, sok-sok évig maradna még a Red Bullnál.

Természetesen az energiaital-gyárosok is minél előbb hosszabbítani akarnak vele, így az egyeztetések vélhetően simán mennek majd.

„A következő hetekben tárgyalunk majd Maxszal” – árulta el a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az AutoRevue című lapnak. „A menedzserével [Raymond Vermeulen] nehéz volt beszélni, mert a fia a 24 órás dubai versenyen volt Josszal [Verstappen].”

Marko ugyanakkor jelezte, arra nemigen számíthat a holland, hogy a mostani, 25 millió dolláros fizetését megemelik a következő évekre.

„Verstappennel már most is közel vagyunk a határhoz. És egy ponton nincs tovább” – mondta a Red Bull tanácsadója, majd hozzátette, attól nem tartanak, hogy a fiatal pilóta a Mercedeshez szerződik, ha lejár Lewis Hamilton 2023 végéig szóló szerződése.

„Kétlem, hogy Max menne. Úgy gondolom, hogy a silverstone-i események után kevésbé hajlana arra, hogy váltson. És sokkal több pénzt nem is kaphatna ennél.”

A szakember szerint annyira jó a kapcsolatuk Verstappennel, hogy sima egyeztetésekre számítanak.

„Még amikor láttuk, hogy nem fogunk a világbajnoki címért harcolni a Renault-motorral, akkor is kitartott a csapat mellett. Mindig nyíltan megmondtuk neki, hogy mik a terveink, amikor elkezdtünk dolgozni a Hondával. És informáltuk őt a fejleményekről. Ezért is hiszem azt, hogy nagyon jól érzi magát nálunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamarosan leül tárgyalni Verstappennel a Red Bull, de sokkal magasabb fizetésre nem számíthat a holland
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki
Horner egy rendkívül nehezen megszerzett győzelemről beszél Imolában
Russell: Nem fogok duzzogni, mert Hamilton nem adta vissza a 6. helyet 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!