Hamarosan véglegesítik a bakui pálya nyomvonalát

Minden remekül halad a bakui Forma-1-es verseny előkészítésével, így 2016-ban ellátogathat majd a világbajnoki sorozat mezőnye Azerbajdzsánba.


Minden remekül halad a bakui Forma-1-es verseny előkészítésével, így 2016-ban ellátogathat majd a világbajnoki sorozat mezőnye Azerbajdzsánba.

A verseny Európa Nagydíj néven debütál majd a versenynaptárban a következő idényben, a 6 km hosszú utcai versenypályát Hermann Tilke tervezte.

„Minden felépítmény, lelátó ideiglenes lesz a pálya környékén” – mondta a bakui verseny ügyvezetője, Arif Rahimov.

„Meggyőződésünk, hogy össze tudjuk hozni. Megvannak a tervek, és biztosak vagyunk abban, hogy időben elkészülünk majd az építkezésekkel is.”

„A pálya egyik része csodálatos környezetben fut majd kormányzati épületek előtt, míg az aszfaltcsík egy másik része az óvárosban, csodálatos régi városfalak és történelmi épületek között fut majd.”

„Előálltunk a pályával, most pedig változtatunk néhány kanyaron, hogy megfeleljünk az FIA követelményeinek. Most pedig lassan elküldhetjük homologizációra. Még felülvizsgáljuk, és aztán elküldjük a terveket az FIA-nak.”

A szakember azt mondja, a pályán mintegy 208 km/h-s átlagtempóra lesznek képesek a versenyautók egy körön.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!