Friss hírek

Hamilton 155 milliárdos szerződést ír alá a Mercedesszel?

Sajtójelentések szerint már ajánlatot is tett a hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamiltonnak a Mercedes csapata. A brit pilóta évi mintegy 28 milliárd forintnak megfelelő összeget kaphat a német istállótól. Két évig versenyezhetne még a csapatnál, és egészen 2035-ig lehetne nagykövete a Mercedesnek.

Hamilton jelenleg érvényes szerződése 2023 végén jár le, a felek pedig hajlanak a folytatásra, hiszen a brit pilóta és főnöke, Toto Wolff is jelezte, szeretnék meghosszabbítani megállapodásukat.

A Sportune értesülései szerint a Mercedes már egy ajánlattal is előállt: két évvel hosszabbítanák meg kontraktusát, tehát 2024-ben és 2025-ben is a csapatnál versenyezhetne, és összesen mintegy 90 millió euró, tehát közel 36 milliárd forint ütné a markát. Sőt, a lap szerint a világbajnoki cím megnyeréséért 25 millió eurós bónuszt is felkínált a Mercedes, így 2025 végére akár 140 millió eurót is kasszírozhat a most 38 esztendős versenyző. A hétszeres világbajnok fizetésének jelentős részét a Mercedes fő támogatója, az INEOS állná.

Hirdetés
 

Úgy tudni ráadásul, hogy Hamiltonnal nemcsak a versenyzés terén állapodna meg a német gyártó, hanem a brit ezt követően még 10 évig lehetne a Mercedes nagykövete évi 25 millió dollárért. Kiszámolható, hogy az említett szerződés 2035-ös kifutásának idejére az akkor már 50 éves Hamilton mintegy 390 millió eurót – azaz mai árfolyamon bő 155 milliárd forintot – talicskázhatna össze.

Hogy mennyire fedik a valóságot a fent említett összegek, az persze nagy kérdés, hiszen a Forma-1-es csapatok nagy titokban tartják a versenyzői fizetéseket, ráadásul a pilóták a különféle szponzori megállapodások révén is komoly pénzösszegekhez juthatnak hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!