Hamilton 2 büntetőpontot is kapott

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 collides with Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24HPTS7751W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
5 másodperces időbüntetése mellé 2 büntetőpontot is kapott az Osztrák Nagydíjon a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton.

A brit versenyző a 2. helyen haladt a vasárnapi verseny nagy részében, a futam utolsó harmadában azonban a friss abroncsokkal köröző Alexander Albon komoly nyomást helyezett rá.

A Red Bull versenyzője kívülről próbálta megelőzni Hamiltont, a brit azonban nem hagyta magát, végül pedig a két autó összeütközött.

Hamilton a 2. helyen folytatni tudta a futamot, Albon azonban a mezőny végére csúszott. A versenybírók természetesen azonnal megvizsgálták az esetet, és Hamilton végül 5 másodperces időbüntetést kapott, ami miatt a 2. helyről visszasorolták őt a 4. pozícióba.

A versenybírók meg is indokolták döntésüket, mellyel nemcsak időbüntetést, hanem 2 büntetőpontot is adtak a címvédőnek.

„A versenybírók megvizsgálták a videófelvételeket, melyek azt mutatták, hogy a 23-as [Albon] és a 44-es [Hamilton] autó fej-fej mellett érkezett meg a 4-es kanyar csúcspontjához. Egymás mellett fordultak el, de a 23-as autó jobban gyorsított ki, és a 44-es versenyautó előzésébe kezdett” – áll a versenybírók indoklásában.

„A 44-es autó a 4-es kanyar kijáratán elkezdett kifelé sodródni, ennek következtében pedig nekiütközött a 23-as autó jobb hátsó kerekének, ami miatt az megpördült. A stewardok szerint túlnyomórészt a 44-es versenyautó pilótája okolható az ütközésért.”

Hamilton egyébként az elmúlt 12 hónapban már 7 büntetőpontot kapott: ha eléri a 12-t, egyversenyes eltiltást kap.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!