Hamilton: Vasseur nélkül nem mennék a Ferrarihoz - F1VILÁG.HU

Hamilton: Vasseur nélkül nem mennék a Ferrarihoz

HIRDETÉS
Lewis Hamilton elismerte, a Ferrarihoz való átigazolásában óriási szerepet játszott Frederic Vasseur csapatvezető, akivel az F3-ig visszanyúlik a kapcsolatuk.
Lewis Hamilton Ferrari

Kétségkívül az év egyik legnagyobb meglepetéseként fogunk visszaemlékezni a hírre, miszerint 2025-ben Lewis Hamilton a Ferrari Forma-1-es csapatához csatlakozik. A hétszeres világbajnok fiatal tinédzserkora óta élvezte a Mercedes támogatását, 2013-tól pedig annak Forma-1-es istállóját erősítve hat egyéni világbajnoki címet szerzett. Az átigazolása vélhetően sosem történt volna meg, ha a Ferrari tavaly nem nevezi ki csapatvezetőjének Frederic Vasseurt, akivel Hamiltonnak a junior korszakáig visszanyúlik a története.

2005-ben az ASM csapat színeiben együtt nyerték meg az F3-as Európa-bajnoki címét, a következő évben pedig együtt léptek fel a GP2-be, ahol az ART GP színeiben versenyezve ismét bajnoki címet szereztek. „Szerintem a csillagok együttállására is szükség volt. Kétlem, hogy nélküle megtörtént volna” – fogalmazta Hamilton, aki leszögezte: tavaly nyáron, a mercedeses szerződéshosszabbítása idején még teljes mértékben elkötelezett volt a német márka iránt, a tél során azonban alaposan átgondolta a helyzetét.

„Év vége felé jött a lehetőség, amit megragadtam. Azt hiszem, ez volt életem legnehezebb döntése. Azt hiszem, 26 éven át támogattak, és közösen hihetetlen utazáson vettünk részt. Történelmet írtunk, amire nagyon büszke vagyok, de úgy éreztem, itt az ideje egy új fejezetre. ”

„Michael Schumachert figyelve szerintem minden fiatal versenyző elgondolkodott azon, milyen lenne pirosba öltözni. Az Olasz Nagydíjon a tengernyi Ferrari-szurkolót látva az ámulat tölt el. A csapat 2007 óta nem sok sikert ért el, így egy óriási kihívásként tekintek a lehetőségre. Álomszerű az egész, így nagyon izgatott vagyok” – tette hozzá a hétszeres világbajnok, aki most azt fontolgatja, megtanulhatna olaszul.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Vasseur nélkül nem mennék a Ferrarihoz
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!