Friss hírek

Hamilton 2007 óta nem örült így 4. rajthelynek

dei legjobb időmérős eredményét jegyezte Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíjon, amit részben rutinjának köszönhet, hiszen csapattársával ellentétben ő érezte, a körülmények még a Q3 végén sem voltak megfelelőek a slick gumi felrakására.

Hamilton idén nem rajtolt még ennyire elölről egy futamon, a brit pedig újabb példáját adta az ebben a szezonban hétvégéről hétvégére ingadozó hangulatának és az autójában való hitének, hiszen a fájdalmakkal átvészelt bakui verseny után most ismét kellemes érzések lettek rajta úrrá.

„El sem tudom mondani, milyen boldog vagyok. A negyedik rajthely sohasem érződött még ilyen jónak, vagy talán csak a legelső szezonomban, 2007-ben, amikor először lettem negyedik” – mondta a brit, utalva debütálóhétvégéjére, ahol szintén ebben a pozícióban végzett.

Hirdetés
 

„Pénteken két eltérő utat választottunk a beállításokkal, hogy minél több adatot gyűjtsünk, és George-é sokkal jobbnak bizonyult, így sok dolgunk volt az autóval az éjszaka folyamán. Még mindig vannak kis eltérések a beállításokban, és ahhoz, hogy ez az autó jól működjön, tényleg mindennek össze kell állnia, de remélem, hogy legalább megőrizhetem a rajtpozíciómat.

Hamiltonnak ezúttal csapattársát is sikerült legyőznie az időmérőn, George Russell ugyanis slick gumikra váltott az időmérő végén, ami hibás döntésnek bizonyult, így a fiatalabbik brit csak a nyolcadik helyre sorakozhat fel a rajtrácson.

„Én is fontolóra vettem” – mondta Hamilton a slick gumis váltásról. „Valóban elég gyorsan száradt a pálya, egyes pontok már teljesen száraznak tűntek, de számomra túl nagy kockázatvállalásnak érződött, különösen az alacsony hőmérséklet mellett. Emiatt úgy döntöttem, hogy az intereken maradok, ami helyesnek is bizonyult. Talán még el kellett volna telnie tíz percnek, hogy érdemes legyen slickre váltani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!