Hamilton 2023 végéig hosszabbított a Mercedesszel! - F1VILÁG.HU

Hamilton 2023 végéig hosszabbított a Mercedesszel!

Két évvel meghosszabbította Lewis Hamilton szerződését a Mercedes Forma-1-es csapata, így a hétszeres világbajnok 2023-ig biztosan a német istállónál folytatja pályafutását.

A brit versenyzővel idén februárban állapodott meg a Mercedes arról, hogy a 2021-es idény végéig meghosszabbítják szerződésüket. Már ekkor tudni lehetett, a felek nem fogják sokáig halasztani a tárgyalásokat, melyeket néhány hete kezdtek csak meg egymással.

A Mercedes végül az Osztrák Nagydíj szombati napján jelentette be: 2 évvel meghosszabbította a brit pilóta kontraktusát, aki így 2022-ben és 2023-ban is a német csapatot erősíti, közösen lépnek tehát be a Forma-1 új érájába.

„Nehéz elhinni, hogy már 9 éve dolgozom együtt ezzel a hihetetlen csapattal, és izgatottan várom, hogy folytassuk ezt a partnerséget még két évig” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Rengeteg mindent értünk el közösen, de még sok minden vár ránk úgy a pályán, mint azon kívül. Hihetetlenül büszke és hálás vagyok azért, ahogy a Mercedes támogatott engem abban, ahogy törekedtem az egyenlőségre és a sokszínűségre a sportban.”

„Köszönettel tartozom a Mercedes eltökélt és tehetséges tagjainak a kemény munkáért, és az igazgatóságnak a folyamatos bizalomért. Egy új érába lépünk, ami kihívásokkal teli és izgalmas lesz, és alig várom már, hogy lássam, mit tudunk még közösen elérni.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke hozzátette, számukra soha nem is volt kérdés, hogy Hamiltonnal akarják folytatni az F1-ben.

„Mivel 2022-től egy új éra kezdődik a Forma-1 számára, Lewisnál nem is lehetne jobb versenyzőnk csapatunknál” – fogalmazott a szakember.

„A sportban elért eredményei magukért beszélnek, tapasztalata, sebessége és ereje tekintetében pedig abszolút topformában van. Állunk az idei küzdelmek elébe, és ezért és szerettünk volna már ilyen hamar megállapodni ebben a szerződésben, hogy ne vonja el a figyelmünket a versenypályán zajló eseményekről.”

„Mindig is mondtam, hogy amíg Lewisban ég a tűz a versenyzés iránt, addig marad nálunk, ameddig csak akar.”

Hogy ki lesz a címvédő csapattársa jövőre, azt nem tudni, Valtteri Bottas szerződése ugyanis lejár a szezon végén. Helyére jó eséllyel George Russell pályázik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!