Friss hírek

Hamilton 3 milliárd forinttal kevesebbet kap idén a Mercedestől

2021 Bahrain Grand Prix, Saturday - Sebastian Kawka Lewis Hamilton Mercedes
Sajtóértesülések szerint mintegy 10 millió dolláros fizetéscsökkentést fogadott el a 2021-es Forma-1-es évadra a sportág hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton.

A brit versenyző egyes hírek szerint korábbi szerződésének megfelelően évi mintegy 40 millió dollárt, azaz több mint 12 milliárd forintot keresett a Mercedesnél, azaz versenyenként több mint 2 millió dollárt tett zsebre.

Korábban arról szóltak a hírek, Hamilton az idei szezonra szeretett volna még több pénzt kérni a csapattól, a RaceFans értesülései szerint azonban a végül februárban aláírt új szerződés szerint mintegy 10 millió dollárral, azaz körülbelül 3 milliárd forinttal kevesebbet kap a Mercedestől.

Vélhetően viszont mostani szerződésében is vannak bónuszok, amit bizonyos eredmények eléréséért kaphat cserébe.

A fizetéscsökkentés ellenére Hamilton továbbra is az F1 legjobban kereső pilótája évi 30 millió dolláros, azaz bő 9 milliárd forintos fizetésével.

Nem ő az egyetlen világbajnok a mezőnyben, akinek csökkentették a fizetését: úgy tudni, Sebastian Vettel az Aston Martintól nagyjából feleannyit keres, mint utolsó szezonjában a Ferrarinál.

Fernando Alonso például többet kap az Alpine-tól, úgy hírlik, ő a mostani mezőny harmadik legjobban kereső pilótája Hamilton és Max Verstappen után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!