Hamilton 50. győzelmét szerezte az Amerikai GP-n - F1VILÁG.HU

Hamilton 50. győzelmét szerezte az Amerikai GP-n

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat, megelőzve csapattársát, az éllovas Nico Rosberget. A dobogó legalsó fokára Daniel Ricciardo állhatott fel.


A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat, megelőzve csapattársát, az éllovas Nico Rosberget. A dobogó legalsó fokára Daniel Ricciardo állhatott fel.

Hamilton a pole pozícióból vághatott neki az 56 körös austini versenynek, míg mellőle Nico Rosberg várhatta a piros lámpák kialvását. Hamilton a start után megőrizte a vezetést, Rosberg azonban pozíciót veszített Ricciardóval szemben, míg Kimi Räikkönen Max Verstappen elé került.

Az első kanyarban nem történt baleset, nem sokkal később azonban Sergio Pérez autóját hátulról eltalálta Daniil Kvyat, akit később 10 másodperces büntetéssel sújtottak emiatt.
Sebas
Miután Ricciardo a szuperlágy gumikkal vágott neki a versenynek, körökön át tartani tudta Hamilton tempóját, aki a lágy abroncsokkal rajtolt az Amerikai Nagydíjon.

Ricciardo és Räikkönen az élbolyból egyszerre érkeztek meg a bokszba, nem sokkal később pedig érkezett a két Mercedes, valamint Sebastian Vettel is, aki néhány körre átvette a vezetést.

Miutá Rosberg a közepes abroncsokat kapta a második etapra, a mögötte érkező Verstappen elkezdett közeledni felé, a holland azonban végül nem tudott előzni, sőt: második kiállására érkezett, csapata azonban nem várta őt, így értékes másodperceket veszített a bokszban.

„Azt hittem, vártok engem a bokszban, bocsánat” – mondta a holland a rádión, elismerve hibáját, amiért nem jelzett csapatának, hogy érkezik.

Verstappen vesszőfutása ezzel korántsem ért véget, nem sokkal később ugyanis lelassult a pályán, és vélhetően motorhiba miatt feladni kényszerült a futamot. A virtuális biztonsági autós időszakot kihasználva többen azonnal érkeztek a bokszba. A sors furcsa fintora, hogy Verstappen kiesésével csapattársa, Daniel Ricciardo veszített pozíciót Rosberggel szemben.

Néhány körrel később Kimi Räikkönen is megérkezett a bokszba, a Ferrari szerelői azonban nem rögzítették megfelelően autójának egyik kerekét, így a finn versenye is véget ért.

A verseny utolsó harmadában Lewis Hamilton kényelmes előnyt autózott ki csapattársával, Nico Rosberggel szemben, és az Amerikai Nagydíjon 50. F1-es futamgyőzelmét szerezte, ezzel 26 pontra csökkentette hátrányát az összetettben.

Hirdetés

A harmadik helyen Daniel Ricciardo ért célba a Red Bull-lal, míg a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel negyedik lett.

Minden dicséret megilleti a Toro Rosso ifjú tehetségét, Carlos Sainzot, aki parádés teljesítményt nyújtva a hatodik pozícióban ért célba – őt az utolsó körben előzte meg a mclarenes Fernando Alonso. Mögöttük Felipe Massa és Sergio Pérez élt célba, a Williams brazilja 2 körrel a leintés előtt defektet kapott – vélhetően az Alonsóval történt koccanás következtében – ám megtartotta pozícióját.

A legjobb tízben Jenson Button, illetve Romain Grosjean zárt még – a Haas csapata tehát hazai közönsége előtt pontot tudott szerezni.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat jövő hétvégén folytatódik a Mexikói Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!