Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben - F1VILÁG.HU

Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben

HIRDETÉS
Bár a negyvenes éveit nem kívánja a Forma-1-ben tölteni, Lewis Hamilton arra inspirálták a Mercedesnél megélt nehézségek, hogy még éveket töltsön a száguldó cirkusz egyik pilótájaként.
Lewis Hamilton (Mercedes)

Lewis Hamilton korábban már kifejezte, hogy Fernando Alonsóval és Kimi Raikkönennel ellentétben nem kíván a negyvenes éveiben is a Forma-1-ben versenyezni, a csapatánál átélt idei nehézségek viszont arra ösztönzik, hogy a vártnál több időt töltsön az F1-ben. A hétszeres világbajnok 2014-től egészen 2020-ig élvezhette, hogy a Mercedes évről évre a mezőny messze legjobb autójával állt rajthoz, 2021-ben azonban megszakadt az Ezüst Nyilak sikersorozata. Azt a világbajnokságot elvesztették a Red Bull-lal szemben, idén pedig a konstruktőri harmadik helyig csúsztak vissza, ami Hamilton jövőjére is hatással van. Elmondása szerint nyolcszoros világbajnokként már a visszavonuláson gondolkodna, így viszont csak a folytatás jöhet szóba.

„Határozottan, mivel egy évnél többre lesz szükség” – reagált arra a kérdésre, szeretne-e szerződést hosszabbítani a Mercedesszel.

„Ha tavaly és idén is nyertünk volna, az egy egészen más történet lenne. De élvezem, hogy ilyen nehézségeken megyünk keresztül. Ez arra ösztönöz, hogy tovább maradjak. Emellett jó formában érzem magam – mindig találok rá módot, hogy fizikailag egyre jobb formába kerüljek. A mentális kihívások állandóak, sportolóként ez sosem fog változni. Az életemet tekintve hálás vagyok azért, ahol most tartok. Szeretem azt gondolni, hogy kiérdemeltem a helyem.”

Hamilton tisztában van vele, hogy még a legnagyobb sportolók uralma is véget ér egyszer. Még Serena Williams is megélt sikertelen időszakokat a karrierje során, mialatt 23 grand slamet szerzett. Hamilton igyekszik erőt meríteni az ilyen történetekből.

„Sok inspirációt merítek más sportolókból. Serena annyi mindenen keresztülment. Nyújtott nagyszerű teljesítményt, de kihúzta magát a mélypontokból is. Óriási harcos, aki inspirál engem. Szerintem sok múlik azon, hogy hátradőljünk, elmerengjünk és átgondoljuk, hogyan lehetnénk még jobbak” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!