Friss hírek

Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben

Bár a negyvenes éveit nem kívánja a Forma-1-ben tölteni, Lewis Hamilton arra inspirálták a Mercedesnél megélt nehézségek, hogy még éveket töltsön a száguldó cirkusz egyik pilótájaként.

Lewis Hamilton korábban már kifejezte, hogy Fernando Alonsóval és Kimi Raikkönennel ellentétben nem kíván a negyvenes éveiben is a Forma-1-ben versenyezni, a csapatánál átélt idei nehézségek viszont arra ösztönzik, hogy a vártnál több időt töltsön az F1-ben. A hétszeres világbajnok 2014-től egészen 2020-ig élvezhette, hogy a Mercedes évről évre a mezőny messze legjobb autójával állt rajthoz, 2021-ben azonban megszakadt az Ezüst Nyilak sikersorozata. Azt a világbajnokságot elvesztették a Red Bull-lal szemben, idén pedig a konstruktőri harmadik helyig csúsztak vissza, ami Hamilton jövőjére is hatással van. Elmondása szerint nyolcszoros világbajnokként már a visszavonuláson gondolkodna, így viszont csak a folytatás jöhet szóba.

„Határozottan, mivel egy évnél többre lesz szükség” – reagált arra a kérdésre, szeretne-e szerződést hosszabbítani a Mercedesszel.

Hirdetés
 

„Ha tavaly és idén is nyertünk volna, az egy egészen más történet lenne. De élvezem, hogy ilyen nehézségeken megyünk keresztül. Ez arra ösztönöz, hogy tovább maradjak. Emellett jó formában érzem magam – mindig találok rá módot, hogy fizikailag egyre jobb formába kerüljek. A mentális kihívások állandóak, sportolóként ez sosem fog változni. Az életemet tekintve hálás vagyok azért, ahol most tartok. Szeretem azt gondolni, hogy kiérdemeltem a helyem.”

Hamilton tisztában van vele, hogy még a legnagyobb sportolók uralma is véget ér egyszer. Még Serena Williams is megélt sikertelen időszakokat a karrierje során, mialatt 23 grand slamet szerzett. Hamilton igyekszik erőt meríteni az ilyen történetekből.

„Sok inspirációt merítek más sportolókból. Serena annyi mindenen keresztülment. Nyújtott nagyszerű teljesítményt, de kihúzta magát a mélypontokból is. Óriási harcos, aki inspirál engem. Szerintem sok múlik azon, hogy hátradőljünk, elmerengjünk és átgondoljuk, hogyan lehetnénk még jobbak” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!