Friss hírek

Hamilton a 7. vb-cím után is maradni akar az F1-ben

Jövőre is maradni szeretne a Forma-1-ben a sportág újdonsült hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton. A brit azt mondja, nehezen hiszi el, hogy a világbajnoki címek tekintetében is beérte a legendás Michael Schumacher.

Hamilton F1-es pályafutása 94. győzelmét szerezte a vasárnapi Török Nagydíjon, ezzel az elsőséggel pedig bebiztosította újabb bajnoki diadalát.

A most 35 esztendős versenyző a futam után azt mondta, úgy érzi, élete formájában van, és bár nincs még érvényes szerződése 2021-re, maradni akar a sportban.

Hirdetés
 

„Fizikailag nagyszerű formában vagyok, akárcsak mentálisan” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

„Tudom, hogy rengeteg ember nagyon kemény éven van túl, vélhetően milliókról beszélhetünk. És tudom, hogy itt, a nagyszínpadon minden nagyszerűnek tűnik, de nekünk, sportolóknak sem más ez, és olyan kihívás volt, amiről nem tudtam, hogyan jussak túl rajta.”

„De az engem körülvevő nagyszerű emberek segítségével, a csapatom segítségével a víz felett tudtam tartani a fejem, és fókuszált tudtam maradni. Szóval nagyon bízom egy jobb jövő évben, és nagyon szeretnék maradni.”

Hamilton azt mondja, már a törökországi hétvége előtt tudta, hogy nehéz dolga lesz Isztambulban, a gyenge időmérő után pedig kőkeményen dolgoztak azon, hogy javuljanak.

„Mielőtt ideérkeztünk, tudtuk, hogy nehéz hétvégénk lesz” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Nem voltunk annyira csalódottak az időmérős eredményünk miatt. Tudtuk, hogy hátrányban vagyunk, és minden tőlünk telhetőt megtettünk, és aztán rengeteget tanultunk. Ezt tesszük mi csapatként. Nem hibáztatunk senkit, próbálunk javítani a kommunikációnkon, hogy előre tudjunk lépni – és mindig amúgy sem sikerül tökéletesre minden.”

„Ma is volt egy meleg pillanat a verseny elején új gumikkal, és aztán nem tudtam jó darabig megelőzni Sebet, és azon a ponton láttam, ahogy Albon ellép, és azt gondoltam, ’Jézusom, milyen verseny ez, a dobogó elúszott, kicsúszott a kezeim közül’. De leszegtem a fejem, hittem benne, hogy fel tudom venni a tempót, és így is lett.”

Hamilton hozzátette, valósággal szürreális, hogy megszerezte 7. világbajnoki címét.

„Tudom, hogy gyakran azt mondom, ’a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna’, de szerintem valójában titkon egész életemben erről álmodtam – mégis annyira valószerűtlen. Emlékszem, amikor néztem, ahogy Michael megnyeri azokat a bajnoki címeket. És mi, versenyzők mindig a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, és már egy, kettő, vagy három bajnoki címet is megnyerni nagyon nehéz.”

„A hét pedig elképzelhetetlen. Amikor ilyen nagyszerű emberekkel dolgozik az ember, és tud velük megfelelően kommunikálni, bízik a másikban, hallgat a másikra, egyszerűen nincs lehetetlen. Nagyon büszke vagyok az elvégzett munkára és arra, hogy bíztak ma bennem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!