Friss hírek

Hamilton a balesetről: Az FIA fantasztikus munkát végzett

Lewis Hamilton hálás, amiért az FIA biztonsági intézkedéseinek köszönhetően Romain Grosjean a Bahreini Nagydíjon történt balesetét követően saját lábán szállt ki az autójából.

Óriási baleset történt a Bahreini Nagydíj rajtját követően, amely során Grosjean autója kettészakadt és felgyulladt – az égő roncsból Grosjean azonban ki tudott szállni, és egyelőre úgy tűnik, kisebb égési sérülésekkel és egy esetleges bordatöréssel megúszta az ütközést. 

A futamot azonnal megszakították, így a versenyzők visszanézhették a balesetet, amely sokkolta többek között Lewis Hamiltont is. 

„Hálás vagyok, hogy Romain már biztonságban van. A rizikó, amit vállalunk, az nem vicc. Az életünket kockáztatjuk a sportért és azért, amit imádunk” – mondta a brit a futam után. 

Sokkolóak voltak a képek. Amikor beszállok az autóba, akkor tudom, hogy rizikót vállalok. Tiszteletben tartom a sport veszélyeit.”

Hálás vagyok, hogy a szalagkorlát nem találta el a fejét. Ennél sokkal rosszabb végkimenetele is lehetett volna.”

„Úgy gondolom, ez mutatja, hogy az FIA milyen fantasztikus munkát végzett, hogy egy ilyen eset után elsétált. De természetesen ki fogják vizsgálni, és tesznek majd azért, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!